Mulig Merkur-meteorit fundet

Meteoren NW-011 blev fundet i den Marokkanske del af Sahara i december 1999, og blev straks betegnet som meget usædvanlig, rapporterer BBC Online. Den havde en smeltet overflade og var af et lettere materiale end de fleste andre meteoritter. Det tyder på, at den har været del af et meget større legeme.

NW-001 blev oprindeligt klassificeret som en eukrit, hvilket er en gruppe af meteorer, som menes at stamme fra asteroiden Vesta. Senere viste analyser, at den var forskellige fra andre eukrit-meteorer.

Nu mener de japanske forskere, at det måske er den første kendte meteorit fra Solsystemets inderste planet Merkur. Klippestykker, som er blevet slået af Merkur ved et nedslag, vil have svært ved at nå Jorden, men forskerne mener ikke, det er umuligt. Beregninger viser dog, at de vil være uhyre sjældne på Jorden.

NW-011 indeholder en ilt-isotop, som tyder på, at den stammer fra et legeme, der er større end en asteroide. Samtidig mener de japanske forskere, at basalten i NW-011 peger på, at det legeme den stammer fra, havde en smeltet jernkerne med en ydre skorpe af silicium og aluminium, som har dannet en smeltet overflade. Dette kunne være en planet.