Movia: Pendlerkort kommer først som mobil-app

25. juni 2012 kl. 15:3912
Mens brugere af rejsekortet må kigge langt efter periodekort, så kan pendlere se frem til et periodekort på mobilen.
Artiklen er ældre end 30 dage

I 2014 kan pendlere se frem til, at der bliver koblet et periodekort på rejsekort-systemet. Som ing.dk tidligere har kunnet fortælle, så bliver der dog ikke tale om ét kort, men om to separate rejsekort - et med periodekortet og et til den øvrige transport.

Læs også: Pendlere bliver tvunget til to rejsekort

Pendlerne behøver dog højst sandsynligt ikke vente til 2014 på at kunne udskifte periodekortet af pap og plastic med et elektronisk.

Trafikselskabet Movia, der opererer bybusser på Sjælland, er den næststørste medejer af selskabet Rejsekort A/S, men Movia er også afsender på mobil-app'en Mobilbilletter Hovedstaden, der blandt andet gør det muligt for brugerne at købe virtuelle klippekort på mobilen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Movia har også planer om at indføre periodekort til mobiltelefonen, og det kommer nok til at ske, før kortene ankommer til rejsekortet, fortæller centerchef ved Movia Anders Due.

»Nu ved vi jo, at der går nogen tid, før vi har periodekortet liggende på rejsekortet. Så ja, det tror jeg, der er en stor sandsynlighed for,« siger han uden dog at komme nærmere ind på, hvornår periodekort kunne forventes at dukke op til smartphones.

Men selvom periodekort dukker op til apps først, mener Anders Due alligevel ikke, at løsningerne til mobiltelefoner trækker tæppet væk under rejsekortsystemet.

Han peger på, at de app-baserede løsninger kan fungere som en indgang for brugerne til den offentlige transport.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Ud fra et markedsføringsperspektiv kan man forestille sig, at jo lettere adgang der er til den kollektive trafik - blandt andet via apps - desto flere får lyst til at teste produktet af og finder, det er hensigtsmæssigt, at de øger deres rejsefrekvens,« siger han og fortsætter tankerækken:

»Den vidende forbruger vil måske tænke, at det er meget smart at have rejsekortet: Så har jeg altid gyldig rejsehjemmel ved hånden. Og jo mere jeg rejser, desto mere rabat får jeg.«

12 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
12
27. juni 2012 kl. 11:40

Jo... fejlinfo fra min side ,jeg kører nævnte tur hver dag ca 2 uger pr måned.

11
27. juni 2012 kl. 11:21

Lige som rejsekortet også virker i buser ,metro ,lokalbaner,s-tog... jeg tager hver dag lokalbanen fra Fredensborg (Lille Nord) til Hillerød , stiger på et s-tog mod København (Østerport) hvor jeg så skifter til bus ,altsammen på samme "klippekort" ,som nu er udskiftet med Rejsekortet , uden problemer.

Mon ikke du skulle overveje et periodekort (alle zoner 1215.-) i betragtning af, at du hver (hver)dag tager rejsen (ca. 22x2 rejser(alle zoner) pr. md 44x47,-= 2068,-)

10
27. juni 2012 kl. 10:48

Jeg holder ellers meget af tog og busser, men jeg priser mig lykkelig for at jeg bor her i "det mørke Jylland" ved Aarhus. ;o)
Vi har "Gammeldags" klippekort og klipper bare det antal Zoner vi kører i. ét klip per tur, nemmere kan det ikke være. Og samme klip gælder i både busser og lokaltog.

Med andre ord det fungerer altså lige som i Storkøbenhavn , her gælder samme klip også i buser s-tog og lokalbaner og har gjort de sidste vel 40 år. Lige som rejsekortet også virker i buser ,metro ,lokalbaner,s-tog... jeg tager hver dag lokalbanen fra Fredensborg (Lille Nord) til Hillerød , stiger på et s-tog mod København (Østerport) hvor jeg så skifter til bus ,altsammen på samme "klippekort" ,som nu er udskiftet med Rejsekortet , uden problemer.

9
26. juni 2012 kl. 17:40

Endnu en ny rullende skandale. Også jeg er spændt på at se den udfolde sig i de kommende år, mens rejsekortet forsøges indført med alle sine tåbeligheder, fordi et "hjemmegjort nyt system" er bedre end udenlandsk og afprøvet.

Jeg holder ellers meget af tog og busser, men jeg priser mig lykkelig for at jeg bor her i "det mørke Jylland" ved Aarhus. ;o) Vi har "Gammeldags" klippekort og klipper bare det antal Zoner vi kører i. ét klip per tur, nemmere kan det ikke være. Og samme klip gælder i både busser og lokaltog. Men skulle det blive mere københavneragtigt så har jeg heldigvis min bil, der tager staten desværre sit gebyr på vægt og benzin, men der er "endnu" ikke checkind og checkud på turen.

8
25. juni 2012 kl. 19:26

Movias eksisterende mobilbillet app fungerer rigtig nok kun på iOS og Android, disse to systemer står dog samlet set for 96% af det danske marked (iflg. StatCounter), de dækker dermed langt størstedelen af mobilbrugerne, de resterende 4% kan blot gå ind på 1415.dk, hvor app'en kan tilgås i enhver standardbrowser, dermed er alle med en smartphone dækket ind. Dem uden smartphone kan købe billetter eller klippekort via sms.
Mobilbilletter som reklame-søjle for iOS og Android kan vidst bedre betegnes som konspirationsteori end faktum.

Hverken mobilbillet app eller 1415 virker på telefoner med udenlandsk nummer. Og der er faktisk personer i Danmark som ikke har dansk telefon nummer.

Lidt tåbeligt, for det vil være en såre simpel at rette apps'en til også at kunne bruges med udenlandsk telefon nummer.

7
25. juni 2012 kl. 17:25

Man slipper også for check-ind og check-ud med de nuværende periodekort af pap.

Ja, men det gør man ikke med periodekort på Rejsekortet - som det ser ud nu (når det kommer 2014).

6
25. juni 2012 kl. 17:21

Dem uden smartphone kan købe billetter eller klippekort via sms.

Nej, dette er ikke korrekt. Har du ikke en smartphone kan du kun købe kontantbilletter via SMS. Det er lukket for klippekort via SMS for dem som ikke har en smartphone.

5
25. juni 2012 kl. 17:16

Jeg forstår ikke at det skal tage så meget ekstra tid at få rejsekortet til at fungere som periodekort også. De har jo lavet rabatfunktionaliteten. Men det er vel fordi de vil have folk til at betale for de "ekstra" ture man i dag kan tage "gratis". Eller hvad er logikken?

4
25. juni 2012 kl. 17:09

Movias eksisterende mobilbillet app fungerer rigtig nok kun på iOS og Android, disse to systemer står dog samlet set for 96% af det danske marked (iflg. StatCounter), de dækker dermed langt størstedelen af mobilbrugerne, de resterende 4% kan blot gå ind på 1415.dk, hvor app'en kan tilgås i enhver standardbrowser, dermed er alle med en smartphone dækket ind. Dem uden smartphone kan købe billetter eller klippekort via sms. Mobilbilletter som reklame-søjle for iOS og Android kan vidst bedre betegnes som konspirationsteori end faktum.

3
25. juni 2012 kl. 17:06

Det kan jo så glæde pendlere med periodekortsbehov.
De slipper for check-ind og -ud

Man slipper også for check-ind og check-ud med de nuværende periodekort af pap.

2
25. juni 2012 kl. 16:29

Det kan jo så glæde pendlere med periodekortsbehov. De slipper for check-ind og -ud

1
Indsendt af Martin Frandsen (ikke efterprøvet) den man, 06/25/2012 - 16:17

Kommer der en app til det siger i?

SUK! Sikkert kun til kinesiske iOS og google's Andoid.

Rejsekortet bliver dyrere fordi firmaet bag tvinges til at blive 3rd party app. udvikler i stedet for at lave et REJSEKORT. Dermed bliver Rejsekortet reelt til en reklame-bureau for iOS/droid systemer i stedet for at koncentrere sig om at levere en API som autoriserede videresælgere kan anvende.

Brugerne skal så betale ekstra for biletten fordi de skal afholde merudgiften til at udvikle og vedligeholde en eller flere grafiske interfaces. Nej tak du. Jeg smider lige Rejsekortet på listen over temaer som ing.dk kan følge på dets vej ned i lokummet.

IC4, Kampfly, og Rejsekortet... Skandalerne vælter ned over de korrupte forligspartier. Begge fløje er dybt involverede og ønsker derfor ikke en åben debat om alternativerne. Ing.dk's folk bør derfor snarest begynde at sikre sig det journalistiske materiale, så de er klar til at følge sagen om det fejlede og administrativt fordyrede rejsekort projekt. (hvorfor tror i at midtjyllands trafikselskab har sagt nej... fordi de VED at prisen bliver for dyr.)

Rejsekortet A/S er ikke omfattet af reglerne om aktindsigt... Samme konstruktion som man også anvender til at skjule information i IC4 projektet.

Jeg glæder mig til at læse hvordan Rejsekortet har gjort biletterne 20 % dyrere og om hvordan de mindre trafikselskaber tvinges til at gå sammen om at lægge sag an. Jeg ser frem til at læse om hvordan systemet ikke kan måle sig med udenlandske off-the-shelf løsninger og om hvordan Rejsekortet A/S i ly af mørket pludselig er blevet total leverandør og ikke kan få pengene tilbage fra de underleverandører der har snydt dem.

Sæt i gang