Motorproblemer tvinger Dreamliner til nødlanding

Problemerne fortsætter for Boeings prestigefly Dreamliner 787, efter at flyene er kommet på vingerne igen oven på de famøse problemer med flyets lithium-ion-batterier.

Tirsdag måtte en Dreamliner nødlande i Seattles Tacoma-lufthavn efter advarsler fra flyets kontrolsystem om problemer med et oliefilter i den ene af flyets to motorer, skriver Denver Post.

På det tidspunkt var flyet allerede på vej ud over Stillehavet, og piloten valgte at vende flyet og sætte kursen mod Tacoma.

Flightaware viser her United 139's flyvning fra Denver, til flyet nødlandede i Seattle. Illustration: flightaware.com

»En olielæk er altid et alvorligt problem, fordi det vil ødelægge motoren helt. Somme tider er det filtret, der smudser til på grund af urenheder i olien. Det er meget almindeligt under sådanne omstændigheder at slukke for motoren for en sikkerheds skyld. Flyet landede formentlig med den ene motor slukket, men det ved vi ikke med sikkerhed,« siger professor fra Metro State University i Denver James Simmons til Denver Post.

En tredje mulighed er, at der har været tale om en falsk alarm, som flytypen også har været plaget af ud over problemerne med overophedede batterier.

Læs også: Det bimler og bamler med fejlmeldinger i Boeings prestigefly

»Men man vil ikke tage over 'dammen' med en oliefilterfejl uden at vide, hvad signalet betyder,« siger tidligere havarikommissionsmedlem i den amerikanske transportstyrelse NTSB Greg Feith.

Boeings Dreamliner 787 har været groundet i fire måneder, efter at der udbrød brand i en batteripakke på et fly parkeret i Bostons Logan Airport ved årets begyndelse.

Emner : Fly