Mordgåde skal være Europas bedste science aktivitet
more_vert
close
close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser og accepterer, at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Mordgåde skal være Europas bedste science aktivitet

Når den internationale science event WONDERS i den kommende weekend afholdes i Lissabon, er det en bloddryppende mordgåde skabt af to naturvidenskabsstuderende fra Syddansk Universitet, der skal overbevise dommerpanelet om, at netop deres aktivitet er den bedste.

Det sker, når Dorte Heidi Højland og Elisabeth Christiansen stiller op med aktiviteten 'CSI agent', der skal løses gennem intelligent brug af naturvidenskab. Og selvom de ved, konkurrencen bliver hård, glæder de to studerende sig begge til at vise, hvad en spændende fortælling kan gøre, når der skal formidles indviklet naturvidenskab, skriver SDU i en pressemeddelelse.

Der deltager i alt 35 forskellige aktiviteter, så dommerpanelet får nok at se til og prøve, når de skal finde frem til, hvem der løber med titlen som Europas bedste science-aktivitet.

Udover holdet fra Syddansk Universitet stiller Danmark også med en af de 12 dommere ved konkurrencen. Det er astrofysiker Anja C. Andersen, der selv har vundet flere priser for sin fremragende formidling til børn og unge.

Science-weekenden i Lissabon skal også bruges til at udveksle ideer og erfaringer med formidling af naturvidenskab. Den danske aktivitet er udviklet af Det Naturvidenskabelige Fakultet på Syddansk Universitet. Her har den med stor succes været afprøvet som både sommerferieaktivitet og undervisningsforløb i folkeskolen.

Kommentarer (0)