Modulært ovenlysvindue i komposit indstillet til Produktprisen

Kompositmaterialer finder anvendelse i stigende grad inden for byggeri, og senest har vinduesproducenten Velux udviklet et helt nyt modulært ovenlysvindue, hvor profildesignet er baseret på et kompositmateriale, der er udviklet i Velux-selskabet Dovista.

Velux har samlet et helt hold af ingeniører, arkitekter og designere til at udvikle det nye vindue, hvortil der allerede er ansøgt om flere patenter på delkomponenter til det nye produkt, bl.a. i forbindelse med profilets design, multiinddækninger og integrerede opluk.

Nu er produktet indstillet til Produktprisen i kategorien Globalprisen, hvor produkternes værdi på verdensmarkedet er i spil.

Velux ovenlysmoduler er et fuldt præfabrikeret energieffektivt ovenlyskoncept til alle former for byggeri. Modulerne har desuden skjulte motorer til understøttelse af åbnefunktionen. Illustration: Velux

'Produktet er særligt velegnet til større ovenlysløsninger i erhvervs- og offentligt byggeri med hovedfokus på det flade tag og tagflader med lav hældning. I disse bygninger kan baggrunden for ovenlys være ønsket om dagslys, komfort- eller brandventilation. Med Velux ovenlysmoduler ønsker Velux Gruppen at transformere markedet for kommercielle ovenlysløsninger og udbrede det modulære koncept med henblik på at optimere projekteringsomkostninger, installationstid og energieffektiviteten i bygningen,' skriver Velux i deres indstilling.

Velux forventer, at det nye modulære ovenlysvindue i løbet af de kommende år vil give et salg på over 100 millioner kroner, og peger på i indstillingen at selskabet har salgskontorer i 40 lande, hvilket giver den perfekte platform for opnåelse af det globale salg.

'Det har været afgørende i udviklingen at kunne tilbyde et produkt med et let og svævende udtryk uden synlige komponenter til opluk selv i meget lange installationer. Yderligere har det været et vigtigt indsatsområde, at produktet kan designes ind i bygningers tagflade i store frie spænd uden brug af traditionelle metalspær, træspær, kipbjælker mv.,' skriver Velux videre.

Det nye ovenlysvindue er designet i samarbejde med Fosters & Partners i London, der blandt andet også har stået bag Elefanthuset i Københavns Zoo og Millau-broen i det sydlige Frankrig.

Ingeniørens Produktprisen 2012 - kom og vær med

Illustration: Marci Papineau Gottlieb

Læs alt om Produktprisen herEt væld af produkter er indstillet til Produktprisen 2012, og dommerne går nu i gang med at vurdere hver og et.
I år har der været så stor interesse for arrangementet, at vi har besluttet at udvide det til en hel dag med et skarpt konferencespor - alt sammen om produktudvikling. Det bliver afholdt hos Aalborg Universitet i Nokias gamle bygninger i København.

Her vil man eksempelvis høre om trends inden for produktudvikling som 3D-print og brugerdrevet innovation, og man har mulighed for at få praktiske råd om patentering og finansiering.

Uddelingen af priserne sker ved et arrangement den 7. november. Se programmet og tilmeld dig her

Dokumentation

Læs indstillingen fra Velux