Modstand mod Microsoft kendelse

Microsoft er blevet dømt til at give adgang til kildekoden for Windows for at sikre, at IT-giganten ikke udnytter viden om operativsystemet som andre softwareudviklere ikke har adgang til. Men det er langt fra nok, siger kritikere. Microsoft skulle have været dømt til at fjerne integrationen mellem Windows og Internet Explorer. Det skriver Internet nyhedstjenesten News.com.

En af de stærkeste kritikere af dommen er den tidligere dommer Robert Bork, der er talsmand for handelsgruppen ProComp. Han kalder dommen for decideret skadelig for forbrugerne og mener, at retssystemet har overgivet sig til Microsoft med denne dom.

Hans hovedargument er, at dommen slet ikke tager stilling til den del af anklagen mod Microsoft, hvor virksomheden anklages for at sammensmelte kildekoden til Windows og Internet Explorer.

»Microsoft kan herefter fortsætte med at integrerer deres produkter som de lyster,« siger Robert Bork til News.com.

Det er nu op til den dommer Colleen Kollar-Kotelly at afgøre, om dommen er i forbrugernes bedste interesse eller ej. Hvis hun finder, at det er tilfældet, forventes det at afgørelsen mellem Microsoft og de 18 sagsøgende stater stadfæstes.