Moderne vindmølle tjener sig selv hjem 35 gange

En 3 MW stor Vestas offshore vindmølle skal producere strøm i 6,8 måneder, inden den har lavet lige så meget energi, som den selv bruger i sin levetid.

Altså til selve fremstillingen, til transport og opstilling, til drift og vedligehold og til sidst til bortskaffelse, når møllen er slidt op.

Det fremgår af en ny livscyklus-vurdering, som Vestas har fået udført af sin 3,0 MW offshore vindmølle.

En 3 MW vindmølle fra Vestas tjener sig hjem igen 35 gange, viser livscyklusanalyse som firmaet har fået udført - og skal have udført på alle sine møller. [arkivfoto: Casper Dalhoff Illustration: Casper Dalhoff

]

De 6,8 måneder svarer til, at denne mølletype når at tjene sig selv hjem mere end 35 gange i sin designmæssige levetid.

De 6,8 måneder er i øvrigt en forbedring på ca. 2,2 måneder i forhold til en 2 MW offshore vindmølle med 80 meters vingefang.

Alle møller skal have vurderet livscyklus
3,0 MW offshore vindmøllen med 90 meters vingefang vil med en god placering i løbet af 20 år producere ca. 280.000 MW-timer og derved netto spare miljøet for ca. 230.000 tons CO2 sammenlignet med energiproduktion på et kulfyret kraftværk.

Vestas har indtil videre gennemført livscyklusvurderinger på 3,0 og 2,0 MW vindmøllerne.

ifølge administrerende direktør Svend Sigaard har virksomheden en målsætning om at få livscyklus-vurderet samtlige vindmøller i produktprogrammet.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten