Møbler med giftigt svampemiddel bliver nu forbudt
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Møbler med giftigt svampemiddel bliver nu forbudt

Det allergifremkaldende stof dimethylfumarat (DMF) må ikke længere findes i møbler og andet, der importeres til Danmark.

Det er miljøminister Troels Lund Poulsen (V), der nu har besluttet at følge en opfordring fra EU om at forbyde stoffet i Danmark.

Angiveligt giver DMF voldsomt udslæt og findes i polstrede møbler importeret fra Kina, hvor fabrikanten har anbragt en lille pose med midlet.

Poserne frigiver små mængder dampe særligt under opvarmning af produktet, når man har været i tæt kontakt med det. På denne måde har det vist sig, at DMF kan trænge gennem tøj og ind på huden, hvor det har medført en ofte smertefuld hudallergisk reaktion med kløe, rødmende og væskende hævelser, som kan være vanskelig at behandle.

»Vi har nu med dette forbud gjort en stor indsats for at sikre, at der ikke er flere borgere, der bliver ramt af de alvorlige allergiske reaktioner, som der er set rundt om i Europa. Forbrugernes sikkerhed er meget vigtig for mig,« siger miljøministeren i en meddelelse om beslutningen.

DMF bruges i produkter af læder, kunstlæder og tekstiler som eks. polstrede møbler, ridehjelme og sko.

Miljøstyrelsen kender kun til et enkelt tilfælde af hudallergi fremkaldt af DMF i Danmark, men Miljøstyrelsen følger området nøje og har løbende orienteret forhandlere og Videncenter for Allergi, når der er blevet udsendt EU-advarsler om produkter med DMF.

Hvis der viser sig at være ulovlige produkter med DMF på det danske marked, vil Miljøstyrelsens Kemikalieinspektion sørge for, at produkterne bliver fjernet, oplyser Miljøministeriet.

Dokumentation

Miljøministeriet: Forbud mod sofaer og sko med svampemiddel

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Jeg ved ikke hvordan det er Ingeniørens hjemmeside administeres, men det er tydeligt at det er af nogle personer der ikke forstår hvad elektronik er. Og jeg kan afsløre at svampemidler og et Googlekort der viser svineinfluenzaens udbredelse i verden IKKE er elektronik. Det er mig en gåde hvordan der på Ingeniørens hjemmeside, som burde være et respekteret teknologiste, kan lave så voldsomme fejlplacering af nyheder. I mine øjne er Ingeniørens hjemmeside blevet værre og værre det sidste år, men det kan selvfølgelig være at jeg tager fejl.

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten