Mobilstråling, der giver rotter kræft og CO2-fangst på kulkraftværker
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Mobilstråling, der giver rotter kræft og CO2-fangst på kulkraftværker

 

I denne uges Transformator ser vi nærmere på teknologien CCS - Carbon Capture and Storage - hvor man hiver CO2 ud af kulkraft-røggassen. Det dyrt og besværligt, men teknologien er kommet i søgelyset igen, fordi vi er nødt til at prøve alt, hvad vi kan for at begrænse klimaforandringerne, siger FN's klimapanel. Sanne Wittrup fortæller om CO2-opsamling.

Bagefter handler det om de kommende 5G-netværk og rotteforsøg med mobilstråling. I massive mængder kan det nemlig gøre rotter alvorligt syge, fortæller Mads Lorenzen.

Priserne Ugens Transformer og Ugens Kortslutning handler om it-sikkerhed og kemikalier i EU.

Links

Du kan finde flere podcasts på vores fokusside

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Det er afgjort mere grundig journalistik om ikke-ioniserende end stråling end det meste. Men indslaget glemmer på visse punkter at lægge til, hvor der er trukket fra i dette meget komplicerede spørgsmål.

Det kunne siges, at den ret så verdensledende toksikolog Ron Melnick, der var ansvarlig for forsøgsdesign fra start og til pensionering, har underskrevet 5G-advarselsappellen som en af mange betydelige forskere.

Han har i sit 6 sider lange notat skoset FDA for at underspille betydningen af NTP-fundet.

Der er mange modsatrettede holdninger fra anerkendte vidensinstitutioner, som ikke kommer til orde.

Det kunne være James Lin, der sad i ICNIRP i 12 år. Han mener i dæmpet formulering, at koblingen til resultater humane kræftstudier måske kan retfærdiggøre en opdatering af grænseværdier: https://einarflydal.com/wp-content/uploads...

Sangen er ude af takt med ICNIRP.

  • 4
  • 1
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten