Mobilstråling, der giver rotter kræft og CO2-fangst på kulkraftværker

 

I denne uges Transformator ser vi nærmere på teknologien CCS - Carbon Capture and Storage - hvor man hiver CO2 ud af kulkraft-røggassen. Det dyrt og besværligt, men teknologien er kommet i søgelyset igen, fordi vi er nødt til at prøve alt, hvad vi kan for at begrænse klimaforandringerne, siger FN's klimapanel. Sanne Wittrup fortæller om CO2-opsamling.

Bagefter handler det om de kommende 5G-netværk og rotteforsøg med mobilstråling. I massive mængder kan det nemlig gøre rotter alvorligt syge, fortæller Mads Lorenzen.

Priserne Ugens Transformer og Ugens Kortslutning handler om it-sikkerhed og kemikalier i EU.

Links

Du kan finde flere podcasts på vores fokusside

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Det er afgjort mere grundig journalistik om ikke-ioniserende end stråling end det meste. Men indslaget glemmer på visse punkter at lægge til, hvor der er trukket fra i dette meget komplicerede spørgsmål.

Det kunne siges, at den ret så verdensledende toksikolog Ron Melnick, der var ansvarlig for forsøgsdesign fra start og til pensionering, har underskrevet 5G-advarselsappellen som en af mange betydelige forskere.

Han har i sit 6 sider lange notat skoset FDA for at underspille betydningen af NTP-fundet.

Der er mange modsatrettede holdninger fra anerkendte vidensinstitutioner, som ikke kommer til orde.

Det kunne være James Lin, der sad i ICNIRP i 12 år. Han mener i dæmpet formulering, at koblingen til resultater humane kræftstudier måske kan retfærdiggøre en opdatering af grænseværdier: https://einarflydal.com/wp-content/uploads...

Sangen er ude af takt med ICNIRP.

  • 4
  • 1
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten