Mobilprogram til indkøbshjælp vandt Startup Weekend

I sidste weekend mødtes 70 håbefulde iværksættere i Aarhus. Målet var at udvikle ideer, få nye kontakter og selvfølgelig muligheden for at vinde 10.000 kroner for weekendens bedste idé.

Blandt ideerne blev 11 til nye virksomheder, og vinderen er en smartphone-applikation, der kortlægger ruten igennem supermarkedet sammen med din indkøbsseddel, så du slipper for at rende forvildet rundt.

Andenpladsen gik til cast.li, som er en tilføjelse til din browser, så du nemt og gratis kan linke til dele af relevant tekst over sociale medier, i stedet for at skulle linke til hele teksten.

Vinderpræmien på 10.000 kr. overrækkes til de stolte vindere Illustration: Rasmus Gylling

Arne Vesterdal fra Incuba Science Park, der er initiativtageren bag weekenden, fortæller om en af de spændende ting ved Startup Weekend.

»Det rigtig fede er, at man kommer til at arbejde sammen med folk fra en helt anden baggrund. Et iværksætterteam kommer normalt nemt til at bestå af folk med samme baggrund.«

Det var oprindeligt Alex Farcet, der bragte Startup-konceptet til København fra USA, og det var også ham, der fungerede som moderator i løbet af weekenden.

Weekendarbejde

Konceptet for Startup Weekend, som hidtil har været i Danmark tre gange, er at samle iværksættere med uprøvede ideer til en 54 timers weekend, hvor der ikke bliver lavet andet end at brainstorme, udvikle og udbygget netværk.

»Man mødes fredag aften, hvor alle får muligheden for på ét minut at pitche en idé. Derefter afgør en afstemning, hvilke ideer, der skal arbejdes videre med, hvilket typisk resulterer i 10-12 grupper, der arbejder på hver deres projekt. Der bliver så arbejdet intenst på ideerne hen over weekenden, og søndag aften præsenterer alle grupper deres idé overfor et dommerpanel,« forklarer Arne Vesterdal.

En af de særlige ting, der var ved dette arrangement, var at en fjerdedel af de 70 deltagere var udlændingen, og i den forbindelse opfordrer Arne Vesterdal også alle til at prøve en Startup Weekend i udlandet, da det kan give værdifulde kontakter.

Næste gang Startup Weekend bliver afholdt i Aarhus bliver i uge 46. Men allerede i slutningen af februar er der Startup Weekend i København.

Dokumentation

Læs om konkurrencen
Startups danske facebookside

Emner : Networking