Ministre forlanger detaljeret redningsplan for Galileo

EU's transportministre besluttede fredag eftermiddag, at EU-Kommissionen skal komme op med en række alternative løsningsmodeller til, hvordan det skrantende navigationssystem Galileo skal drives videre.

Modellerne skal indeholde alle oplysninger om udgifter, risici, gevinster og tidsplaner og være afleveret inden september i år.

Samtidig konstaterede ministrene, at forhandlingerne med industrikonsortiet, som oprindeligt skulle bygge og drive Galileo, er mislykkedes. De bør derfor afsluttes, skriver avisen Euro2day.

Ministerrådet besluttede også, at tidshorisonten for 2012 skal fastholdes.

Galileo-konsortiet har ikke overholdt sine deadlines for at bygge testsatellitter til systemet. Det er dog sandsynligt, at nogle af firmaerne i konsortiet alligevel løber med ordrerne på systemet, ganske enkelt fordi de er de største i Europa.

Den danske transportminister Flemming Hansen (K) havde forlangt den redegørelse fra kommissionen, som han nu er enedes med sine minister-kolleger om.

Oppositionen herhjemme har krævet den europæiske GPS-konkurrent stoppet, mens Flemming Hansen nøjes med at konstatere, at EU skal de ekstra milliarder til systemet i sine egne kasser.

Emner : Galileo