Minister vil skåne erhvervsliv for brændeafgift

Efter at have været udskudt og udsat for sønderlemmende kritik lader den nye forsyningssikkerhedsafgift til at nærme sig sin endelige form. Det bliver tilsyneladende, uden at den rammer erhvervslivet så hårdt som planlagt, skriver Jyllands-Posten.

Skatteminister Morten Østergaard (R) vil spare virksomhederne for den omdiskuterede afgift, som blandt andet lægger en ny skat på brænde.

»Vi skal finde en model, som erhvervslivet mærker som en klar lettelse, og som ikke er administrativt bøvlet. En model, der ikke belaster virksomhederne så hårdt,« siger han til avisen.

Morten Østergaard bebudede allerede i mandags over for Børsen, at afgiften ville blive justeret i forhold til det oprindelige forslag, som stammer fra energiforliget i 2012. Det er dog stadig ikke klart, hvad justeringerne indebærer, bortset fra at erhvervslivet ikke skal rammes så hårdt.

Læs også: Avis: Regeringen overvejer at droppe udskældt milliardafgift på opvarmning

Afgiften ville ifølge beregninger fra netop Skatteministeriet have kostet erhvervslivet 750 millioner kr. om året og desuden have pålagt virksomhederne en stor administrativ byrde. For at kunne opkræve afgift på for eksempel træ og halm, der bliver brugt til opvarmning, men ikke til andre formål, ville det nemlig kræve, at virksomhederne registrerede, hvad de mulige typer brændsel blev brugt til.

Erhvervslivet fik med sidste års vækstpakke over en halv milliard kr. i kompensation for den byrde, som det ville være at indføre forsyningssikkerhedsafgiften. Denne pakke står stadig ved magt, og dermed kan den endelige model for afgiften ende med at blive en økonomisk gevinst for virksomhederne, mener Morten Østergaard ifølge Jyllands-Posten.

Kilde epn.dk
Emner : Politik
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

De administrative byrder, som alle mulige afgifter medfører, er mindst lige så store for private borgere som for erhvervslivet - det er bare "usynligt" for politikerne. Det samme gælder, hver gang man rationaliserer/centraliserer en offentlig service ved at lægge alt besværet over på den enkelte borger. Kom nu ned på jorden og find ud af, hvordan jeres politik virker for den almindelige dansker.

  • 6
  • 1

"Vi skal finde en model, som erhvervslivet mærker som en klar lettelse, og som ikke er administrativt bøvlet."

Det er der rigtig mange, som har sagt i denne sag. Man kunne ønske, at journalisten havde fulgt op på udtalelsen ved at spørge: "Hvorfor var I så længe om at erkende det?"

Det er et stort problem i dagens Danmark, at politikere og embedsmænd er så længe om at aflive deres dårlige ideer.

  • 3
  • 1
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten