Minister vil bremse ekstraregning for fjernvarme
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Minister vil bremse ekstraregning for fjernvarme

En afgørelse i Energitilsynet har sendt en ekstraregning på 12.000 kroner til 15.000 fjernvarmekunder i Herning. Det får nu klima- og energiminister Martin Lidegaard (R) op af stolen. Han vil forsøge at bremse en eventuel prisstigning.

Problemet er, at efter afgørelsen i Energitilsynet kan fjernvarmeselskaberne sende regningen fra tidligere investeringer videre til deres kunder, som allerede har betalt én gang for investeringerne.

Men både ministeren, Enhedslistens energiordfører, Per Clausen, og Lars Christian Lilleholt, energiordfører i Venstre, ønsker en hurtig lovændring, som fratager fjernvarmeselskaberne muligheden for at hælde ekstra penge i kommunekassen.

»Jeg tror, at man skal sigte mod at lave regler, som gør det uattraktivt for kommunerne at benytte sig af muligheden. Det er ikke nok alene at appellere til deres gode samvittighed,« fortæller klima- og energiminister Martin Lidegaard (R) til Altinget.dk.

Læs mere Børsen.dk eller Altinget.dk

Emner : Fjernvarme
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Var der ikke tale om at vores vejrminister ville iværksætte en gennemgang af alle love og regler på energiområdet, så det blev mere gennemskueligt, og kunne fremme de overordnede planer?
Solcelleloven tyder på at det er på høje tid.

 • 0
 • 0

Værket i Herning tager ca. 12.500 kr for et standarthus med prisstigningen på omkring 2.500 kr vil det komme op på ca. 15.000 kr.
Af de 407 fjernvarmeværker i Danmark, har de 231 en pris der ligger over 15.000, af dem har 153 værker en pris der er over 20.000 kr for et standarthus, hvad med at ministeren kiggede på det.

 • 0
 • 0

Værket i Herning tager ca. 12.500 kr for et standarthus med prisstigningen på omkring 2.500 kr vil det komme op på ca. 15.000 kr.

Af de 407 fjernvarmeværker i Danmark, har de 231 en pris der ligger over 15.000, af dem har 153 værker en pris der er over 20.000 kr for et standarthus, hvad med at ministeren kiggede på det.

Det er jo ikke en gang et år siden, der sidst blev kigget på de forhold, og de 30 "værste" bl.a. fik mulighed for andet brændsel.
http://www.ens.dk/da-DK/Politik/Dansk-klim...

 • 0
 • 0

Ministeren og Folketinget burde netop gennemgå alle disse forskellige energilovgivninger.

Særligt i varmeforsyningsloven skulle alle tvangsmidler fjernes, hermed vil der blive tilskyndet til ordentlig økonomo og behandling af kunderne.

Denne her sag viser med alt tydelighed, at der er tale om nærmest tag-selv-bord selv med 30 års tilbageblik, altså en periode hvor regnskaber forlængst er smidt ud. Det er mildest en rystende retssikkerhed at byde borgeren.

 • 0
 • 0

De 30 værker har en gemmesnitspris på 26.816 kr for at standarthus, tror ikke at der kan findes en teknisk løsning der kan få priserne ned på 15.000 kr, der bliver snakket om prisfald på 2-3000 kr og dette gemmen forlænget afskrivning og andre småting.
Så når der bliver hylet om at det ikke er rimeligt at prisen i Herning skal stige til 15.000 kr, så tænk hvad mange andre forbrugere betaler for samme vare.

 • 0
 • 0

"Det er jo ikke en gang et år siden, der sidst blev kigget på de forhold, og de 30 "værste" bl.a. fik mulighed for andet brændsel."

ja og det var virkelig noget der hjalp (ironi kan forekomme....)

martin lidegaard er bekymret for prisstigninger for fjernvarmekunder?

hehe, så kunne han medvirke til at fjerne al tvang indenfor området så alm. markedsvilkår også gælder for fjernvarmen og ikke som i dag hvor det mest minder om en sovjetisk 5-årsplan fra før jerntæppets fald...

eller som det allermindste medvirke til at det max. faste bidrag for ikke-aftagende fjernvarmekunder er 50 kr/måned....

så ville fjernvarme stadig være fordelagtig hvor det giver mening og man må starte på afvikling hvor det er helt håbløst.....

 • 0
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten