Minister: Vi opsiger ikke energiforliget

Selvom energi-,forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) ikke har forsømt nogen lejlighed til at tordne om den løbske PSO-udgift til den grønne omstilling og luftet overvejelser om at droppe de kystnære havmølleparker - så har regeringen altså ikke tænkt sig at løbe fra energiforliget fra 2012.

Læs også: ANALYSE: Derfor vil regeringen droppe kystmøllerne

Det fremgår af et svar til Martin Lidegaard fra de Radikale, som har bedt energiministeren bekræfte et svar fra finansministeren den 2. marts om, at regeringen ikke vil opsige energiforliget.

»Jeg vil gerne bekræfte finansministerens svar den 2. marts 2016. Det ligger regeringen på sinde, at der fortsat er sikkerhed om grundlaget for de fremtidige investeringer i grøn energi i Danmark,« skriver ministeren.

Læs også: Uro om PSO-afgift sætter energiforlig på højkant

Han tilføjer, at sikkerhed er med til at skabe produktion og arbejdspladser. Det betyder derfor, at regeringen vil følge gældende praksis på forligsområdet, herunder energiaftalen fra 2012.

»Såfremt regeringen finder, at der på udvalgte områder måtte være behov for at se på dele af det eksisterende energiforlig, vil vi således drøfte det med energiforligskredsen og med Folketingets partier«, hedder det til sidst i svaret.

Læs også: Kæmpe solcelleprojekt sprænger rammerne for dansk energiforlig

Energiforliget - som blev indgået i 2012 - fastlægger kursen, hastigheden og finansieringen af den grønne omstilling frem til 2020.

Forliget er et par gange blevet justeret på delområder - blandt andet på solcelleområdet - undervejs efter forhandlinger med partierne bag forliget, som er alle Folketingets partier minus Liberal Alliance og det nytilkomne Alternativet.

Læs også: Leder: For femte gang – stop nu hovsa-lovgivningen om solceller

Inden udgangen af 2018 skal forhandlinger om et energiforlig, der kan ligge i forlængelse af 2020, være sat i gang.