Minister: TV 2-ansat er næppe den sidste smittede med corona herhjemme

27. februar 2020 kl. 09:3238
Minister: TV 2-ansat er næppe den sidste smittede med corona herhjemme
Illustration: Wikimedia Commons.
Første smittede herhjemme er ansat ved TV 2, men har tilsyneladende kun en mild infektion.
Artiklen er ældre end 30 dage

En redaktør på TV 2 er som den første herhjemme blevet testet positiv for coronavirus.

Han kom sammen med sin kone og søn hjem fra skiferie i Lombardiet, som ligger i den nordlige del af Italien, i mandags. Og siden har de på skift haft feber, hostet og haft ond i halsen.

I går blev de testet på en isolationsstue på infektionsmedicinsk afdeling på Sjællands Universitetshospital, hvor redaktøren, Jakob Tage Ramlyng, som den eneste blev testet positiv.

De er ikke mere syge, end at de kunne sendes i hjemmeisolation i to uger. Redaktøren var dog på arbejde onsdag, hvorfor styrelsen for patientsikkerhed er gået i gang med at opspore personer, som har været i tæt kontakt med den smittede.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Min kone og jeg fik noget af et chok i nat klokken 02.15, da en læge fra infektionsmedicinsk på Roskilde Sygehus kunne meddele, at jeg er testet positiv for coronavirus som den første i Danmark,« skriver Jacob Tage Ramlyng på Facebook ifølge TV 2.

Minister forventer flere smittede

Dermed er Danmark det 15. land i verden, hvor zoonosen 2019-nCoV – den coronavirus, som siden december har spredt sig fra Hubei-provinsen i Kina – er konstateret.

Mere end 82.000 mennesker er konstateret smittede på verdensplan og mere end 2.800 er døde.

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) siger på et pressemøde til morgen at »det vil være meget usandsynligt, hvis dette er den sidste smittede«.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Vi følger en inddæmningsstrategi. Der bliver ikke taget nogen chancer – vi bruger derfor karantæne, når det er nødvendigt,« lød det fra Magnus Heunicke ifølge Jyllands-Posten.

Statens Serum Institut understreger dog, at virussen for ellers raske mennesker som regel er ret ufarlig.

»Man skal huske på, at det i de fleste tilfælde er en mild infektion. Og det er det også i det konkrete tilfælde her, hvor den smittede ikke er alvorligt syg,« sagde overlæge på Statens Serum Institut Kåre Mølbak ved dagens pressemøde i ministeriet.

88 prøver hidtil herhjemme

Hen over aftenen og natten er der kommet flere til Aarhus Universitetshospital med en mistanke om, at de er smittet med coronavirus.

12 personer er eller har været på sygehuset med frygten for at være blevet ramt af sygdommen. Tre af personerne har fået deres testsvar, og de var alle negative. De øvrige venter stadig på deres svar.

I alt er der taget 88 prøver i Danmark, hvoraf altså kun en enkelt har været positiv.

En negativ prøve er dog ikke nødvendigvis en frikendelse. Virussen kan sidde længere ned i luftvejene, end der hvor prøven blev taget, sagde Kaare Mølbak på pressemødet.

»Derfor kan der være tilfælde, at man holder personer i karantæne, selvom prøven er negativ,« lød det.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sundhedsstyrelsen anbefaler borgere, som har fået det skidt efter at have været ude at rejse i Italien eller Kina eller andre lande, hvor der er udbrud af virussen, at ringe til deres læge for at høre, om de er i risiko for at være smittede.

Opdateret 11:15: Artiklens sidste sætning er ændret - tidligere fremgik det ikke, at man kun skal kontakte læge, hvis man får det skidt efter en rejse.

38 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
38
29. februar 2020 kl. 16:53

Når man sammenligner det som foregår ude i verden med hvad som sker i Danmark kan man ikke undgå at bemærke at det er amatører alle sammen derude ( undtagen Kina?) Og sammenligne med hvad der foregår i Danmark. Konklusionen er ikke særlig smigrende for de danske amatører.

35
29. februar 2020 kl. 14:32

Så ingen grund til bekymring

Tak for data - generelt er det sådanne tal jeg gerne ser for alle kommuner - hvad kan vi forvente - og hvem af de gamle er i farezonen -

"" skal vi invitere foraeldre og bedsteforaeldre på kaffe og hygge imorgen "" ? (sort humor)

34
29. februar 2020 kl. 13:55

Ole Rasmussen

Det er lidt overdrevne tal. Der er kun ca 212 000 danskere over 80 og hvis alle smittes bliver det kun ca 31 000 som dør (15% er de rigtige tal) Så er der dem mellem 75 og 80 år, der er dødeligheden kun 10% og der er også 212 000 af dem det bliver kun 21 000 som dør hvis alle smittes. Etc. Så ingen grund til bekymring med mindre du er senior.

32
29. februar 2020 kl. 13:26

At Århus medier ikke har oplyst hvad 2% af Århus befolkningen er... Er en dårlig Århus historie.

At vist 60-70% svage på plejehjem ikke vil vaere her til Jul, som følge af Corona.. Er også noget som jeg gerne så i medie fokus.

Undres over Folketingets partiers manglende fokus på den GIGA fejl som Mette Frederiksen lavede, da hun ikke lukkede Danmarks graenser straks de første syge i Italien blev kendt.

2% af DK's befolkning.... Det er sku mange....

31
29. februar 2020 kl. 12:11

Bravo Sten Ole Rasmussen

Det er ogå godt at se at nogen faktisk læser hvad jeg skriver og ikke begynder at fantasere om konspirationer.

Det kan ikke siges tydeligere. Der foregår en hvidvask af situationen. Mørketal, dårlig håbløs strategi at lede efter smittekontakter medens smitten spreder sig for fuld udblæsning. Et kapløb man kun kan tabe . Det er nemt og simpelt at sætte folk som kommer fra smitte områder i karantæne. Total mangel på dokumentation for hvad som foregår og de forventede virkninger af strategien.

Der er intet andet end at sige Anatørarbejde, inkompetence. Korruption af borgernes tiltro.

30
29. februar 2020 kl. 10:02

Man kan vist ikke på nogen måde sige at myndighederne tager virussen alvorligt.
Det kan godt være at dødeligheden "kun" er 2,7% men i min aldersgruppe er den 10-12% , selvfølgeligt er det en financiel fordel for staten at få ryddet op mellem de ældre men det er noget jeg af ukendte årsager er imod.

Resultatet af myndighedssvigt kommer nu:

Vi har to tilfælde, hvor smittede kommer fra norditalien.

  • Første tilfælde, en der arbejder for TV2. Nyhedsmediet har først og fremmest bestræbt sig på at informere om, at man da ikke var på højde med risikoen! Hvem skulle ellers være? Medarbejderen, redaktør for TV2, han stolede på lægen! Gik på arbejde, selv om han var syg.

Det andet tilfælde drejer sig om en person, der har været syg i 10 dage, gået rundt blandt mennesker efter at have været på skiferie i Italien.

Tredje eks. tangerer noget, der minder om udgangspunktet for udbruddet i Italien, en sundhedsmedarbejder ved Århus Universitetshospital. 30 mennesker i hans omgangskreds er i karantæne nu!

De danske myndigheder fraråder ikke engang rejser til Norditalien!

De konstaterer lakonisk, at det er uheldigt hvad der er sket.

Sagen er, at man kunne have lukket ned for skiferier og andre overflødigheder for længe siden. Den første spredning i Frankrig var i forbindelse med skiferier.

Man har hele tiden været informeret om, hvad der er gjort i Kina, og hvordan det har virket her. Og når man fremfører, at det ville være nødvendigt at gøre det samme her, for at standse spredningen, så er man bare udemokratisk og totalitær.

Se reaktionerne på mit første indlæg.

Husk jeres reaktioner og kommentarer, når i selv eller jeres nærmeste rammes.

Jeg går ind for myndigheder, der agerer på forpligtende viden om trusler mod folkesundheden og som har sin autoritet funderet i viden og demokratisk tildelt magt.

Myndighedere og ledere, der kaster det tilbage til individets selvbestaltede position af egen højeste smagsdommer, at tage stilling til, om man vil på ferie i Coronaens paradis, er ikke hverken myndige eller kvalificerede.

Man ofrede folkesunheden for frihedens skyld og for markedets skyld.

Økonomien kunne ikke tåle de nødvendige tiltag. Men den kan heller ikke tåle konsekvenserne af manglende tiltag.

Det er ekstremt ubehageligt at være vidne til medier myndigheder og politikeres tilgang til udfordringen, for resultatet er frygteligt.

29
28. februar 2020 kl. 20:08

Man kan undre sig over hvorfor vi ikke får nogen ordenlig information om situationen, men kun hvidvaskning. Hvor effektiv er de test af infektion? 70%.? kina raporterer at CT skan er mere effektiv end deres kemiske test. Hvorfor er der ingen dokumentation af smitte modeller? Nu har vi en mand som har gået rundt i mere end ti dage med smitten og nu vil man spore hans kontakter, men hvor godt virker det? Hvor mange er måske blevet smittet, statistisk set? Nå men vi må glæde os over at man ikke sætter indrejsende fra smitteområder i karantæne og bevarer de såkaldte demokratiske principper ( se ovenfor). Det ville være rimeligt med en model som estimerer hvordan man må vente at de nuværende strategi ville virke. Men virkelig information giver man jo ikke til folket!!!

28
27. februar 2020 kl. 20:31

Det skal holdes mod, hvor meget brød man orker spise. Gær har også en begrænset holdbarhed. Vil man kontinuerlig bage surdejsbrød, er det nok at købe surdejskultur. Ved surdej skal man blot gemme noget surdej til at fortsætte brødbagningen. Hævetiden er noget længere, men det er meget sundere.

Men alternativt kan man få bragt de varer man skal bruge, når man alligevel holdes hjemme.

PS: Det kan nok ikke betale sig at lave alkohol selv, med de priser en flaske snaps koster. :)

27
27. februar 2020 kl. 20:07

Alle forslag om magtens eventuelle slette overvejelser om at komme af med gamle mennesker og deslige virker til at være importeret fra konspirationernes grænseland.

Jeg er ikke sikker på, at det forslag er købt i grænsekiosken til konspirationsland. Jeg tror, at man har været et godt stykke inde i bemeldte land for at hente den vare...

/Bo (der tager det helt roligt - jeg HAR en hel pakke gær liggende i køleskabet)

26
27. februar 2020 kl. 18:24

Positivt midt i alle disse politisk korrekte løgne vi udsættes for i Danmark er de nye forsøg i USA med RNA vaccine som hvis det virker let kan produceres i store mængder.
Det er interessante forsøg hvor kroppens egne celler producerer de molekyler som skal vække imunsystemet op til aktion mod virussen. Det har været nævnt siden 2015 , selvfølgelig sidder de dansk myndigheder på hænderne og gør intet. De kunne i det mindste krydse fingrene hvis de ikke kan andet

25
27. februar 2020 kl. 16:58

Sikke en gang vrøvl at det skulle være ukendt at der var et virus udbrud i Italien . Inkubationstiden er fra 2 til 12 dage . Hvis man bekymrede sig om ældre mennesker så skulle man fremhæve det hvor faren er størst og ikke prøve at skyde det under tæppet. Det må nærmest karateriseres som løgn det som siges.

At påstå: Eventuelle kinesiske karantænetiltag ville have været i strid med hvad danskere anser som basale frihedsrettigheder og ville have resulteret i større ramaskrig. Viser bare at man ikke tager det alvorligt. Det er ikke en leg i en børnehave. Det er simpelthen inkompetance og ligegyldighed som præger der manglende indsats.

23
27. februar 2020 kl. 16:32

Noget andet jeg kom til at tænke på: Den forbedrede håndhygiejne og øvrige forholdsregler folk vil være villige til at følge aht Covid-19, kan eventuelt resultere i at færre end forventet vil få influenza i denne sæson, og færre dermed vil dø samlet? Noget tanker?

22
27. februar 2020 kl. 16:27

Corona-smitter først ca. 48 timer efter at man selv er blevet smittet.</p>
<p>Så selv HVIS vedkommendes kollegaer er blevt smittet i går, så kan de ikke smitte nogle på et pressemøde i dag. Først en gang i morgen eller løbet af weekenden, ville de udsætte andre for smitte.

Tak for de nedadvente tommelfingre, for jeg glemte selvfølgelig kilden.

Det er Peter Henrik Andersen, afdelingslæge på Statens Serum Institut, der har udtalt det med de 48 timer til Ekstra Bladet.

Her er citatet: "TV 2's medarbejdere på Teglholmen i København har været til informationsmøde i en time. De er netop kommet ud. Her deltog bl.a. Styrelsen for Patientsikkerhed. Peter Henrik Andersen, afdelingslæge på Statens Serum Institut, siger til Ekstra Bladet, at der ikke var nogen smittefare ved at deltage i mødet, idet der går 48 timer, fra man er smittet med virus, til man kan overføre virussen til andre."

Det fremgår af deres liveopdatering klokken 11:04: https://ekstrabladet.dk/112/article8021457.ece

21
27. februar 2020 kl. 15:36

Det er tid til at hamstre gær! Som altid er det en god ide at vaske hænder og lade være med at gratte sig i ansigtet mere end nødvendigt. Som jeg forstår det har Tv2-medarbejderen pådraget sig virus i Lombardiet før det var opdaget at den var der, og at han handlede efter forskriften da han fik mistanke om smitte. Ud fra et proportionalitetssynspunkt mener jeg ikke der har været handlet uansvarligt i forbindelse med det smitteled der har ført virus til Danmark. Eventuelle kinesiske karantænetiltag ville have været i strid med hvad danskere anser som basale frihedsrettigheder og ville have resulteret i større ramaskrig. Alle forslag om magtens eventuelle slette overvejelser om at komme af med gamle mennesker og deslige virker til at være importeret fra konspirationernes grænseland.

20
27. februar 2020 kl. 15:17

Dan Jensen "Jeg er glad for at vores samfund har vist sig ikke at være et centralt styret diktatur a'la Rusland eller Kina."

Hvis ikke der var et effektivt styre i Kina ville virussen nu være spredt meget mere end den er. Her hjemme vil de bare sidde på hænderne og se det ske, under påskud af at det ikke er så farligt.

18
27. februar 2020 kl. 14:35

Man kan vist ikke på nogen måde sige at myndighederne tager virussen alvorligt.
Det kan godt være at dødeligheden "kun" er 2,7% men i min aldersgruppe er den 10-12% , selvfølgeligt er det en financiel fordel for staten at få ryddet op mellem de ældre men det er noget jeg af ukendte årsager er imod. Det der med at man ikke behøver at bære maske for mindske risikoen for at blive smittet er heller ikke rigtigt. Virussen overlever i dråber som udskilles (host fx) længe nok til at kunne smitte.

Det er jo også totalt ubegribeligt at man lader en lille familie rejse ind i landet uden noget check og isolering fra et område som vi alle ved er inficeret. Det kan man sku ikke påstå er ansvarligt. Folk i Hong Kong sidder lige i øjeblikket i 14 dages karentæne efter at have været i et område udenfor Kina hvor der vitterligt ikke er nogen kendte tilfælde af virussen og hvad gør vi efter at vi i Europa har set rejsende som bare kommer ind i området og ikke skænker det en tanke at de er inficerede. Intet absolut intet.

17
27. februar 2020 kl. 13:18

Det er præcist her, at vore samfund afslører sig.</p>
<p>Jeg panikker på ingen måde, ved at køre på lavt blus. Det gør jeg i forvejen. Det er jeres økonomi, der dør af den her virus, fordi i ikke kan forstå, at der er noget, som er større end jeres økonomi, pudsigt nok.

Jeg er glad for at vores samfund har vist sig ikke at være et centralt styret diktatur a'la Rusland eller Kina.

Med dine budskaber i en helt lang række indlæg virker det som om du drømmer om et diktatur? Det overordnede indtryk jeg får af at læse alle dine indlæg er at lige præcis sådan burde en dygtig russisk trold formulere sig.

Heldigvis er vores økonomi - bl.a. på grund af globaliseringen - meget stærkere end diktaturernes, så vi har langt flere resourcer til at håndtere potentielle kriser som Corona.

16
27. februar 2020 kl. 13:06

Der er ikke noget der hedder "Jeres økonomi" såfremt et helt samfund lukker ned.
Det er vores alles service funktioner der vil blive lukket.

Det er præcist globaliseringens akilleshæl, at den form for økonomi, som vi har nu, hænger sammen over så lange linjer. Sådan har det ikke altid været, sådan behøver det ikke at være i samme grad, for vi er ikke alle sammen lige meget hængt op på et gigantisk forbrug af ligegyldigheder. Men selvfølgelig! De basale nødvendigheder kræver også opmærksomhed, og kontakt mennesker imellem skal kontrolleres i den her situation, så kan der gøres meget, for at holde styr på ledene, koblingerne.

Fejlen i toppen af vores samfund består i, at man tilsyneladende ikke er parat til at gå ind og lukke regioner, byer, lande ned, og styre logistikken inden for og imellem. På forsiden af spiegel.de fremføres det lige nu, at det er op til den enkelte at tage sine forholdsregler, en anbefaling fra Das Rober Koch-Institut. Her som i DK skubber myndighederne det tilbage til den enkelte.

Alle de unødvendige ting er rejser, forsamlinger, dvs. alle de begivenheder, der bringer folk i kontakt med hinanden uden at der er noget vitalt nødvendigt i det, kunne sagtens stilles i bero for en periode. Men det vil man heller ikke.

Det er ikke alle former for produktion der er lige vigtige nu og her.

Ufatteligt meget kunne sættes i bero, men det vil man ikke. Og det er af hensyn til en i forvejen syg økonomi. Vi er ikke alle lige meget afhængig af den store ekstremt uholdbare globale økonomi.

15
27. februar 2020 kl. 12:52

Det er umiddelbart ikke korrekt, at dødeligheden er 2-2,7 % i flg. Kåre Mølbak fra SSI, som siger den nærmere er 0,7 % (ca. det samme eller lavere end alm. sæsoninfluenza):

Det er svært at sige noget præcist om. Vi ved ikke, hvor mange der reelt er smittet i Hubei-provinsen. Der er et stort mørketal. Færre er døde andre steder end i Hubei-provinsen, hvilket tyder på, at de har koncentreret sig om de alvorligt syge i området, svarer Kåre Mølbak til spørgsmålet om, hvorvidt antallet af døde i virkeligheden er større end ved en almindelig influenza.</p>
<p>Man har haft et finere net uden for Kina. Det er i virkeligheden tallene uden for Kina, som er den bedste rettesnor for, hvor det her egentlig er. Der er dødeligheden på syv promille.

13
27. februar 2020 kl. 12:07

Mand fra TV2 bliver erklæret smittet efter at have været på kontoret ved TV2. Efterfølgende afholder ledende myndighed pressekonference hvor TV2's reportere deltager. Vi kan altså havne i en situation ligesom i Iran hvor Magnus Heunicke selv bliver smittet.

Corona-smitter først ca. 48 timer efter at man selv er blevet smittet.

Så selv HVIS vedkommendes kollegaer er blevt smittet i går, så kan de ikke smitte nogle på et pressemøde i dag. Først en gang i morgen eller løbet af weekenden, ville de udsætte andre for smitte.

12
27. februar 2020 kl. 12:01

Her er nogle af mine 5 cents om det hele:

  1. Mand fra TV2 bliver erklæret smittet efter at have været på kontoret ved TV2. Efterfølgende afholder ledende myndighed pressekonference hvor TV2's reportere deltager. Vi kan altså havne i en situation ligesom i Iran hvor Magnus Heunicke selv bliver smittet.

  2. Da jeg regnede på det den anden dag, så var der omkring 80k smittede og heraf var ca. 3,4% døde. Men altså som der står i artiklen og som man har hørt, så er symptomer utroligt svage på mange mennesker. Det må derfor formodes at der findes rigtig mange som er smittet, men som bare ikke er gået til læge med det. Det skulle ikke undre mig hvis millioner allerede er smittet, smitten allerede findes i alle lande i EU og det allerede er for sent at stoppe den. At smitten indtraf lige mens 400 millioner mennesker rejser rundt i Kina, inkl. virkelig internationale byer som Beijing, Shanghai, Hong Kong mm gør jo at det spredes virkelig hurtigt. Når man så begynder at regne dødeligheden ud på alle faktisk smittede, så bliver den hurtigt ret ligegyldig.

  3. Man taler om at omkring 2.000 bare i DK dør af alm. influenze hvert år, i USA har jeg hørt tallet 70.000. Og selvom der findes vaccine mod disse, så tager folk dem jo ikke. Jeg er selv aldrig blevet vaccineret mod influenza.

  4. direktøren for WHO har udtalt at medierne i disse tilfælde skal sørge for at formidle fakta og ikke lave for meget sensationsrubrikker.

11
27. februar 2020 kl. 11:52

Ingen grund til panik eller teoretiske diskussioner om hvem der har ret.

Men, lige nu er danske myndigheder et skridt bagefter og arbejder på at komme foran. Måske lykkes det at bremse virus så længe, at en vaccine er udviklet og kan hjælpe mod "dommedag".

Det kloge vi andre (mere eller mindre alm. dødelige) kan gøre er, at fokusere på hvor vi går hen, hvordan, hvor tæt, hvad vi rører ved, indtil et overblik er skabt.

Altså ingen panik, men rolig bevidsthed om adfærd. Det er helt gratis og generer ikke lægen mv.

10
27. februar 2020 kl. 11:51

Jeg panikker på ingen måde, ved at køre på lavt blus. Det gør jeg i forvejen. Det er jeres økonomi, der dør af den her virus, fordi i ikke kan forstå, at der er noget, som er større end jeres økonomi, pudsigt nok.

Det er jo så noget eklatant sludder.

Der er ikke noget der hedder "Jeres økonomi" såfremt et helt samfund lukker ned. Det er vores alles service funktioner der vil blive lukket.

En nedlukning (stoppe "samkvem" som du kalder det) vil medføre produktions stop fordi hele kæden af halvfabrikata produkter, transport etc. vil sprænges.

Det vil medføre mangel på stort set alt i løbet af ganske kort tid (10-14 dage), og det vil med rimelig sandsynlighed påvirke store dele af samfundet, med deraf unødvendige skade og dødsfald.

En trinløs nedlukning af enkelte områder kan håndteres, men en blanket sheet panik nedlukning vil medføre langt mere skade end gavn.

9
27. februar 2020 kl. 11:44

Men måske det er uhensigtsmæssigt at panikke?
Men måske det er uhensigtsmæssigt at lukke samfundet ned?
Men måske det er uhensigtsmæssigt at skyde sig selv i foden at råbe "Ulven kommer"?

Der er ikke at panikke, og gøre det nødvendige.

Det nødvendige består i at lukke en masse aktiviteter ned, rejser, samkvem, osv.

Dem, der panikker, er dem, der slet ikke kan forestille sig, at der er noget vigtigere, end det de altid gør.

Det er præcist her, at vore samfund afslører sig.

Jeg panikker på ingen måde, ved at køre på lavt blus. Det gør jeg i forvejen. Det er jeres økonomi, der dør af den her virus, fordi i ikke kan forstå, at der er noget, som er større end jeres økonomi, pudsigt nok.

8
27. februar 2020 kl. 11:37

Efter lige at have skimtet rapporten igennem en gang til, ser jeg, at det er 2,8 % af de smittede mænd, der dør af sygdommen iflg. den bedst dokumenterede opgørelse desangående.

7
27. februar 2020 kl. 11:33

Det er ikke noget, som jeg ønsker. Jeg ville have foretrukket oplyste myndigheder med sand autoritet, medier og befolkning med respekt for viden.

Men måske det er uhensigtsmæssigt at panikke? Men måske det er uhensigtsmæssigt at lukke samfundet ned? Men måske det er uhensigtsmæssigt at skyde sig selv i foden at råbe "Ulven kommer"?

Det positive (om noget) ved Corona virusen, er at det tager fokus fra Brexit som tager fokus fra AGW. Alle sammen kørt op som katastrofer i årevis.

Jo flere gange "Ulven kommer" jo mindre lydhørhed. Så jeg synes faktisk det giver mening at tage det lidt roligt og professionelt.

6
27. februar 2020 kl. 11:31

De 2,7 % fremkommer af de seneste opdaterede beregninger over udviklingen, der hvor man har viden om sygdommen: https://www.lavanguardia.com/ciencia/20200227/473801277042/coronavirus-covid-19-muertos-enfermedades.html

De 2,7 % dækker over hvor mange mænd, der i det hele taget dør af sygdommen. For kvinders vedkommende, er det 1,7%. Der er tilsyneladende ingen børn og ikke ret mange yngre, der rammes alvorligt eller dør af sygdommen. Men da den europæiske gennemsnitsalder er relativt høj, så er der mange, som vil blive ramt hårdt og der er desværre også mange der vil dø.

Det er mainstream fake news at tro på påstanden om, at der bare er tale om en influenza. Det ved man allerede nu og man kan slet ikke komme og sige bagefter, at vi troede slet ikke at den her sygdom var farlig, sådan som der lægges op til, og sådan som man også fremfører fra danske myndigheders side. Det er mainstream fake news.

Den afdeling, hvor den smittede medarbejder har været, burde lukkes. I stedet, så påstår man nu, at sygdommen aldrig ville kunne være blevet stoppet. Det eneste, der er helt sikkert, det er, at man med den indsats, som medier og myndigheder lægger for dagen her i DK, så vil sygdommen spredes.

Hvis vi står tilbage om nogle måneder, med en klar bevidsthed om, at Kina faktisk fik standset udbruddet og at den såkaldte frie verden gik ind i en fase, med fx 10 millioner døde europæere, så er det ude med den orden, som tomlerne her under er forlængelsen af.

Det er ikke noget, som jeg ønsker. Jeg ville have foretrukket oplyste myndigheder med sand autoritet, medier og befolkning med respekt for viden.

5
Journalist -
27. februar 2020 kl. 11:19
Journalist

Hej Jørn.

Det er helt korrekt observeret, og formuleringen er nu rettet.

-- Venlig hilsen Andreas Lindqvist Journalist, transport og forsvar +45 2189 4774anl@ing.dk

4
27. februar 2020 kl. 11:05

Problemet er, at det ikke er en almindelig influenza. 2,7 % af de inficerede mænd dør af sygdommen, og det er langt fra kun gamle og i forvejen syge, der dør.

Det er helt ude af proportioner at skrive sådan. Godt 2% af de patienter der har søgt læge dør af Corona virus. Der er et langt større antal smittede, der oplever infektionen som en ganske almindelig influenza. Og de søger ikke læge. Så dødeligheden er langt lavere. Helt nede i promiller.

Jeg forstår ikke, at det ikke kommunikeres mere effektivt ud. Alt andet er at sprede ubegrundet frygt.

Just my five cents...

3
27. februar 2020 kl. 11:03

Sidste afsnit i artiklen synes ikke at være korrekt. På sundhesstyrelsens hjemmeside skriver de:

  1. Hvad skal jeg være opmærksom på efter hjemkomst fra områder, hvor der er set smitte med ny coronavirus?

De fleste rejsende, der har opholdt sig i områder med ny coronavirus, har meget lille risiko for at have været udsat for smitte. Hvis du bliver syg, kan det skyldes meget andet end COVID-19.

Hvis du har været i områder med smitte, skal du være opmærksom på om du udvikler tegn på sygdom i luftvejene med feber, hoste eller åndenød inden for 14 dage efter hjemkomst. Sker dette så bliv hjemme og ring til din læge, vagtlæge eller Akuttelefonen. Husk at oplyse, at du har været i område med smitte. Inden du tager til læge eller sygehus er det vigtigt at du ringer i forvejen, så sundhedspersonalet kan tage de nødvendige forholdsregler i forhold til smittebeskyttelse.

2
27. februar 2020 kl. 10:33

Fej i overskrift.

Den skal være:

"Ring til din læge..."

Man må IKKE møde op i konsultationen for så risikerer man at smitte nogle af de andre patienter - og nogle af disse kan have svækket immunforsvar, hvilket øger risikoen for døsdfald.

1
27. februar 2020 kl. 10:31

Citat: "Redaktøren var dog på arbejde onsdag, hvorfor styrelsen for patientsikkerhed er gået i gang med at opspore personer, som har været i tæt kontakt med den smittede."

Hvis myndighederne mente noget som helst med det at begrænse smitten, så lukkede man ned og satte alle dem, der har været i kontakt med redaktøren, i karantæne!

I stedet for, så beroliger man. Citat: »Man skal huske på, at det i de fleste tilfælde er en mild infektion. Og det er det også i det konkrete tilfælde her, hvor den smittede ikke er alvorligt syg,« sagde overlæge på Statens Serum Institut Kåre Mølbak ved dagens pressemøde i ministeriet.

Problemet er, at det ikke er en almindelig influenza. 2,7 % af de inficerede mænd dør af sygdommen, og det er langt fra kun gamle og i forvejen syge, der dør.

Myndigheder og medier står med bukserne nede: "Man kan da ikke lukke TV2"!

Nej, det kan man ikke i et land, hvor der ikke findes myndigheder med autoritet.

Den her sygdom kommer til at smadre hele den herskende orden.

Økonomien kan ikke klare, at man lukker virksomheder, regioner, byer, lande ned. Men den kan heller ikke overleve 10 millioner døde europæere.

Og, kære venner, det her betyder at vi alle er i egen båd, fordi i ikke vil anerkende sande autoriteter. Jeg appelerer ikke til sympati fra mainstream fake news proselytter. Jeres finger er jeres, og jeg kender jer på den.