Minister rystet over fund af ulovlig medicin til svin
more_vert
close
close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Minister rystet over fund af ulovlig medicin til svin

»Jeg er rystet over, at man som svineproducent kan opføre sig så uansvarligt.«

Sådan lyder det fra Fødevareminister Dan Jørgensen (S) efter fund af 50 kg ulovligt importeret antibiotika hos en svineproducent på Viborg-egnen. Af emballagen fremgik, at der var tale om tetracyklin (antibiotika) produceret i Kina.

​Den type tetracyklin, der er fundet, er ikke et godkendt veterinærlægemiddel i Danmark, og derfor er det ulovligt at anvende i svineproduktion. Medicinen er beslaglagt, og der er sendt prøver til laboratorieundersøgelse for at fastslå indholdet med sikkerhed.

»Jeg er rystet over, at man som svineproducent kan opføre sig så uansvarligt. Ulovlig import af medicin, der formodentlig er antibiotika, udgør en risiko for fødevaresikkerheden og kan true muligheden for at behandle sygdomme hos mennesker og dyr effektivt. Jeg er glad for, at Fødevarestyrelsen så hurtigt har afdækket sagen og tager relevante forholdsregler,« siger Dan Jørgensen.

Det er første gang siden 2003, at Fødevarestyrelsen gør sådan et fund af ulovlig medicin, og fundet vækker bekymring hos veterinærmyndighederne. Leder af veterinærrejseholdet Flemming Kure Marker kalder ifølge DR sagen alvorlig.

Mistanken om ulovlig medicin opstod, efter at der blev udtaget en prøve på et slagteri fra en gris på netop den gård. Nu er der nedlagt forbud mod at transportere dyr fra besætningen, og svineproducenten er politianmeldt.

jeg kender mange bønder der selv importerer medicin og gift specielt hollænderne det er kun de sidste 3 uger inden slagtning der bliver der ikke brugt medicin så kan man ikke spore det i kødet.det er dagligdag i landbruget i danmark bruges flere tusind tons ulovligt gift hvert år i landbruget alle ved det men lader som om at det ikke sker.er der et marked skal produktet nok komme frem
man pakker bare giften om i en emballage der ser lovlig ud og ingen snuser til gift.ved grænsen

  • 6
  • 2

At der er et enkelt lovbrud betyder ikke at der generelt sker lovbrud. Selv landbruget tager afstand fra brugen af ulovligt medicin, hvadenten det er for at spare for dyrlægebesøg eller på prisen(inkl. afgifter).
Der sker også mange indbrud i byerne, er alle byboere så forbrydere?

  • 1
  • 6

Jan Damgaard

Du ignorerer Glen Jensens første information i dit svar.

"jeg kender mange bønder der selv importerer medicin og gift specielt hollænderne"

Og dermed svarer du jo ikke rigtigt på hans udsagn, men kun dit eget.

  • 2
  • 1