Minister rydder op efter solcelleroulette for kommuner

23. juni 2014 kl. 10:13
Minister rydder op efter solcelleroulette for kommuner
Illustration: Kristian Sylvester-Hvid.
Kommuner slipper for at pille solceller ned ét sted for at sætte dem op et andet.
Artiklen er ældre end 30 dage

Det bliver efter alt at dømme alligevel ikke nødvendigt for kommunerne at pille solceller ned fra tagene. Det er følgen af, at energiminister Rasmus Helveg Petersen (R) nu retter i den omstridte 20 MW-ordning for solceller.

Læs også: Solcelle-roulette: Taberne risikerer at skulle pille anlæg ned fra tagene

De 20 MW var grænsen for, hvor mange kommunale solceller der kunne opsættes uden at udskille hver enkelt solcelleanlæg i sit eget selskab. Da der var et overskud af ansøgere, valgte Energistyrelsen at trække lod om midlerne blandt de projekter, der opfyldte kravene til midlerne.

Det betød, at nogle kommuner ikke fik tilladelse til deres foretrukne projekter, men til et eller flere andre projekter, selv om de i nogle tilfælde allerede havde sat solceller op på tagene.

Illustration: Kristian Sylvester-Hvid.

Nu vælger ministeren at rette op på den situation for kommunerne ved at lade dem flytte tilladelser fra et projekt til et andet inden for kommunens grænser, så længe det nye projekt tidligere har fået afslag på støtte, fordi ordningen havde nået sit loft.

Artiklen fortsætter efter annoncen

’De foreslåede muligheder vil give kommunerne større råderum til at vælge de anlæg i kommunen, som vurderes mest egnede og ønskelige. Flere kommuner og Kommunernes Landsforening har ønsket denne mulighed,’ skriver Rasmus Helveg Petersen i et brev til Folketingets Energiudvalg, der ledsager ændringen til bekendtgørelsen.

Læs også: Desperate kommuner efter solcelle-roulette: Det giver ingen mening

Dermed kan kommunerne nu få tilladelse til såvel eksisterende anlæg som planlagte anlæg, så længe de ikke er større end de anlæg, kommunerne til gengæld vælger at droppe. Hvis ordningen i sidste ende omfatter for få anlæg som følge af ændringerne, går tilladelserne videre til solcelleprojekter på ventelisten.

Ændringen af bekendtgørelsen er nu sendt i høring til på onsdag den 25. juni. Ministeren oplyser, at ændringen vil træde i kraft umiddelbart derefter.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger