Minister på raket-rundvisning: Jeg troede, det var skjult kamera
more_vert
close
close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Minister på raket-rundvisning: Jeg troede, det var skjult kamera

Er det skjult kamera, når to danske raketbyggere viser rundt i en gammel montagehal på den forblæste Refshaleø og taler om at sende danskere i rummet?

Ja, det troede transportminister Lars Barfoed (K) i hvert fald for et kort øjeblik, da han onsdag morgen besøgte de to raketbyggere Kristian von Bengtson og Peter Madsen fra Copenhagen Suborbitals i deres nye hovedkvarter på Refshaleøen. Et projekt, der blandt andet følges af en dokumentarist med et videokamera.

»Jeg fik tanken, det må jeg indrømme. Jeg blev dog ret hurtigt overbevist om, at de mener projektet dybt seriøst, og jeg er fuld af beundring for deres engagement og entusiasme,« siger Lars Barfoed til Ingeniøren.

Besøget opstod tilfældigt, da transportministeren var i det forblæste industriområde i en anden anledning, men interessen fangede dog hurtigt hos transportministeren.

»Fra en transportministers synsvinkel er det jo fantastisk interessant, at der er danskere, der vil bygge en rumraket, der skal sende et menneske i rummet. Det er jo helt ude på kanten af, hvad der sker i Danmark rent transportmæssigt, kan man roligt sige,« lyder det fra ministeren.

Han kalder Kristian von Bengtson og Peter Madsen for 'ægte ildsjæle' og mener, at de kan virke som en inspirationskilde til andre med vilde ideer. Det er godt for interessen for naturvidenskaben, mener han.

»Jeg ved ikke, om vi har brug for flere, der vil sende folk i rummet i en raket, som de selv bygger, men det er klart, at det at sætte sig så ambitiøse mål og efterfølgende gøre alt for at nå dem, er stærkt inspirerende. Sådanne folk har vi brug for flere af i Danmark,« lyder det fra Lars Barfoed.

Skal du selv have en tur, hvis du får muligheden?

»Ha, ha. Nej, det har jeg ikke lige overvejet. Det tror jeg nu ikke, men det var en stor fornøjelse at opleve projektet, og jeg skal helt klart følge med fremover,« siger Danmarks transportminister.