Minister overså hul i solcellelov: Nu får han en næse

30. maj 2013 kl. 09:503
Klima- og energiminister Martin Lidegaard får formentlig tildelt en næse af Folketingets energiudvalg, fordi han ikke har orienteret Folketinget om smuthul i solcelleloven.
Artiklen er ældre end 30 dage

Klima- og energiminister Martin Lidegaard (R) opfangede hverken ordlyden i et vigtigt bilag og blev heller ikke delagtiggjort i en central mailkorrespondance mellem topembedsmænd i hans eget ministerium.

Derfor blev et kæmpe hul i solcelleloven fra sidste år overset, og det betyder nu, at en række investorer får lov til at installere solcelleanlæg på marker rundt om i det danske land – stik mod intentionen i lovgivningen og formentlig med et milliardtab for staten til følge.

Ansvaret ligger hos ministeren, og derfor modtager ministeren formentlig en næse på et samråd med Folketingets energiudvalg i dag, torsdag. Samrådet begynder kl. 10.15.

Det er partierne uden for regeringen, der har bragt ministeren i samråd – det andet samråd på tre dage.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Læs også: Lidegaard grillet på samråd: Bilag viser, at han VAR orienteret om stort solcelle-smuthul

Her vil ministeren blive præsenteret for en skriftlig kritik fra Enhedslisten, Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti.

»Det er helt utilfredstillende, at vi ikke har fået oplysninger om denne meget alvorlige sag, så vi kunne have grebet ind og forhindret de ulykker, der nu sker,« udtaler Per Clausen til TV 2 News.

Ingeniøren følger samrådet.

3 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
3
30. maj 2013 kl. 15:46

En Minister-næse burde bæres hver dag indtil næste valg...

2
30. maj 2013 kl. 12:12

"stik mod intentionen i lovgivningen og formentlig med et milliardtab for staten til følge."

Er der nogen som kan forklare hvordan dette kan give et milliard tab til staten?

Feed-in tariffen på 130 øre/kWh bliver betalt af PSO afgifterne, altså alle el-forbruger i fællesskab. Staten får da stadig alle afgifter når strømmen sælges til forbrugerne ... eller hvad?

-Eivind

1
30. maj 2013 kl. 10:56

Den gamle solcelleordning for private kostede statskassen nogle 3.7 mia kr over 20 år. ifg.Ing.dk. Hr. Lidegaards brøler vurderes i følge Berlingske til at koste 7-14 mia. kr.

Var det så ikke bedre at de private havde beholdt nettomåler ordningen for de penge - og at der stadig var liv og arbejdspladser i solcellebranchen?

Martin Lidegaards reaktion: "Jeg synes ikke jeg fortjener en stor næse"!

Jow jow...

http://ing.dk/artikel/afgiftsfri-solstrom-slar-bunden-ud-af-statskassen-129773http://www.business.dk/green/uopmaerksom-minister-koster-staten-dyrthttp://www.b.dk/politiko/lidegaard-jeg-synes-ikke-jeg-fortjener-en-stor-naese