Minister bliver inddraget i professor-fyring

13. marts 2008 kl. 16:41
Minister bliver inddraget i professor-fyring
Illustration: Casper Dalhoff.
SF afkræver videnskabsminister Helge Sander svar på, om DTU's fritstilling er professor Birgitte Ahring sætter dansk førerposition inden for udvikling af biobrændsel over styr.
Artiklen er ældre end 30 dage

Konflikten mellem DTU's ledelse og den fritstillede biobrændstofprofessor Birgitte Ahring er ikke bare en sag om personen, men om principper, og den kan få voldsomme konsekvenser. Det mener SF's nye forsknings- og universitetsordfører, Jonas Dahl.

Derfor spørger han videnskabsminister Helge Sander (V), om sagen i virkeligheden er en konsekvens af den kommercialisering af universitetsforskningen, som regeringen fremmer.

»Man kan godt få den tanke, at kommercialiseringen er gået for vidt, når man hører, at universitetet sætter vagt i kælderen for at beskytte forskningsresultater,« siger Jonas Dahl.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han ønsker klarlagt, om problemet ligger i de politiske principper, eller om DTU-ledelsen har »handlet umotiveret«.

Jonas Dahl beder ministeren gøre rede for det forløb, der førte til, at den verdenskendte professor sidste mandag blev bedt om øjeblikkeligt at pakke sine ting. Han spørger også, hvad der konkret kan gøres, for at Danmark kan bibeholde sin unikke forskningsmæssige førerposition på biobrændsler med alt, hvad det indebærer af f.eks. eksportinteresser.

Birgitte Ahring er anerkendt som en af verdens førende biobrændstofforskere, og efter hendes konflikt med DTU's ledelse er hendes kompetencer nu på vej til USA, hvor hun til august begynder som topchef for et stort forskningssamarbejde om biobrændsler på Washington State University.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger