Millioner af Barbie-dukker fyldt med farlige magneter

Den amerikanske legetøjsgigant Mattel, der er kendt for Barbie-dukken, tilbagekalder 18,7 millioner stykker legetøj på grund af farlige magneter og giftig blymaling.

De giftige og farlige komponenter findes blandt andet i populære dukker fra Batman Magna-serien, Barbie- og Tanner-dukker, Polly Pockets og en figur fra Pixars tegnefilm Cars, der hedder Sarge, oplyser Mattel i en pressemeddelelse.

Mattel tilbagekalder frivilligt legetøjet, efter U.S. Consumer Product Safety Commission tirsdag har fastslået, at legetøjet kan være farligt for børn, skriver CNN.

Consumer Product Safety Commission påpeger, at legetøjet kan have små, kraftige magneter, der kan falde af og sluges. Hvis mere end en af magneterne sluges, kan det skade indvoldene.

For Cars-figuren Sarge, der er en lille militærgrøn legetøjsbil med en hvid stjerne, er giftig blymaling problemet.

Kinesisk direktør begik selvmord

Produkterne er alle blevet fremstillet for Mattel af en bestemt producent i Kina, og det er anden gang på to uger, at Mattel må hive sine produkter ned fra legetøjsbutikkernes hylder.

Sidste gang tilbagekaldte datterselskabet Fisher-Price 1,5 millioner stykker legetøj - også fordi malingen indeholdt for meget bly.

Det fik de kinesiske myndigheder til at forbyde Lee Der, der producerede det tilbagekaldte Fisher-Price-legetøj, at eksportere. Det kostede virksomheden 30 millioner dollars, skriver The Southern Metropolis Daily.

Direktøren for Lee Der-fabrikken, Zhang Shuhong, begik derefter selvmord.

Kinesiske produkter er i øvrigt under luppen globalt for netop at indeholde for store mængder giftige stoffer.

Dokumentation

Mattels information om tilbagekaldelsen

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Hvor ER det godt vi kan outsource til lande som Kina, det er meget billigere og der er ingen der kan se forskel på kvaliteten...

Og resten af blymalingen endte i Yangtze floden...

Poul-Henning

  • 0
  • 0

Og hvor ER det godt at vi kan være så herligt frelste og miljøbevidste, at vi kan opstille nogle regler som disse.

Og tilbagekaldelsen kostede uanede mængder CO2, diesel, olie, færdselsulykker og slidte gummidæk, da de 18,7 mio enheder skulle indsamles, pakkes, afsendes, transporteres, modtages, adskilles, gensamles og afsendes.

  • 0
  • 0

outsourcing - måske er det snart en saga blot. Det er nu stået på så længe at kinesere, indere mv efterhånden har indhentet det meste af det tekonologiske forspring vi engang havde - de alle de kloge siger vi skal leve af i fremtiden (dvs at være højere oppe i den forkætrede "value chain").

Når den proces er tilendebragt med sædvanlig kinesisk effektivitet kan vi sidde tilbage med en lang næse - rent bortset fra alle de andre problemer vi har skabt for miljøet og os selv ;-)

Jesper

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten