Lyder godt nok af meget...
Ved at genbruge blandt andet vaskevandet og tilføre regnvand er det lykkedes det danske udviklingsfirma Envotherm at udvikle en vaskehal til biler, der slet ikke bruger vand fra den almindelige vandforsyning - eller i det mindste kun i meget ringe grad i forhold til eksisterende vaskehaller. Nu har selskabet indstillet den miljøvenlige vaskehal - CT Carwash - til Produktprisen i kategorien Konceptprisen.
'ET Carwash bør vinde i kategorien 'Konceptprisen', fordi Envotherms ingeniører udover at udvikle et anlæg specielt til regenerering af vaskevandet fra bilvask, har udtænkt en løsning som betyder, at alene regnvand kan anvendes i processen og dermed lukke for forbruget af rent drikkevand,' skriver selskabet i deres indstilling.
Envotherm understreger endvidere, at de med deres vaskehal ikke påfører servicestationerne yderligere miljøproblemer med bortskaffelse af beskidt vaskevand, men at de som leverandør tager hånd om den samlede løsning.
'Det nye i forhold til Envotherms øvrige produkter, som også er baseret på inddampnings-teknologi, er, at vi her kan rense vaskevandet ved et meget lavt energiforbrug. Helt ned til 7 kWh pr. m3 vaskevand. Det kan lade sig gøre, fordi vi har udviklet en løsning, hvorved vi øger opkoncentreringen signifikant. Ved at holde tørstof niveauet nede i inddampnings-varmeveksleren undgår vi belægningsdannelser i anlægget. Ved kontinuerlig genbrug af dampen fra processen kan energiforbruget holdes nede på det exceptionelt lave forbrug,' forklarer selskabet videre.
Normalt vil en bilvask kræve tilførsel af omkring 150 liter vand direkte fra vandfrosyningen, men med CT Carwash er vandforbruget ned på mellem tre og fem liter, når regnvand ikke indgår i processen.
Anlægget kan også sættes op, så det slet ikke behøver bortledning af af de beskidte vaskevand i kloakken. Her har selskabet istedet udviklet en enhed som ved brug af solpaneler betyder at koncentratet udtørres, således at kun en begrænset del skal bortskaffes til forbrænding.
Ingeniørens Produktprisen 2012 - kom og vær med
Læs alt om Produktprisen herEt væld af produkter er indstillet til Produktprisen 2012, og dommerne går nu i gang med at vurdere hver og et.
I år har der været så stor interesse for arrangementet, at vi har besluttet at udvide det til en hel dag med et skarpt konferencespor - alt sammen om produktudvikling. Det bliver afholdt hos Aalborg Universitet i Nokias gamle bygninger i København.
Her vil man eksempelvis høre om trends inden for produktudvikling som 3D-print og brugerdrevet innovation, og man har mulighed for at få praktiske råd om patentering og finansiering.
Uddelingen af priserne sker ved et arrangement den 7. november. Se programmet og tilmeld dig her
Lyder godt nok af meget...
Er der nogen der ved hvad det koster at spare de 150 liter vand. Der skrives at det koster 7 kWh/m3. Altså ca 2 kr for de 150 liter. Vandet koster inkl afgifter og afledning ca 7,5 kr.
Er dette rigtigt forstået???
Hvordan forholder det sig så, med hensyn til bilens lak? Hvis vandforbruget er reduceret så væsentlig, så går det vel ud over skylle virkningen der skyller skidt væk, og reducerer børsternes friktion mod lakken. Går ikke ud fra at de kan nå at lave 150l. rent vand, hver gang en bil kører igennem?
Vi bygger bro med stærke vidensmedier, relevante events, nærværende netværk og Teknologiens Jobfinder, hvor vi forbinder kandidater og virksomheder.
Læs her om vores forskellige abonnementstyper
Med vores nyhedsbreve får du et fagligt overblik og adgang til levende debat mellem fagfolk.
Teknologiens Mediehus tilbyder en bred vifte af muligheder for annoncering over for ingeniører og it-professionelle.
Tech Relations leverer effektiv formidling af dit budskab til ingeniører og it-professionelle.
Danmarks største jobplatform for ingeniører, it-professionelle og tekniske specialister.
Kalvebod Brygge 33. 1560 København V
Adm. direktør
Christina Blaagaard Collignon
Chefredaktør
Trine Reitz Bjerregaard