Miljørigtigt køresystem til tog indstillet til Produktprisen

Udviklingsselskabet Cubris har i tæt samarbejde med ansatte i DSB udviklet et nyt miljørigtigt kørevejledningssystem til tog, kaldet GreenSpeed.

'GreenSpeed er et avanceret, dynamisk kørevejledningssystem til jernbanedrift, og det samler alle nødvendige informationer på en skærm i førerrummet, som dermed er gjort papirløst. Systemet er GPS-baseret og giver høj rettidighed med det lavest mulige energiforbrug. Formålet er at gøre det muligt for togene at holde sig inden for deres tildelte 'tidskanal' som defineret af infrastrukturforvalteren og køreplanen, og derefter at spare energi ved at bruge den indbyggede 'buffertid' til at køre mere jævnt og økonomisk,' skriver Cubris i deres indstilling.

Ingeniørens Produktprisen 2012 - kom og vær med

Illustration: Marci Papineau Gottlieb

Læs alt om Produktprisen herEt væld af produkter er indstillet til Produktprisen 2012, og dommerne går nu i gang med at vurdere hver og et.
I år har der været så stor interesse for arrangementet, at vi har besluttet at udvide det til en hel dag med et skarpt konferencespor - alt sammen om produktudvikling. Det bliver afholdt hos Aalborg Universitet i Nokias gamle bygninger i København.

Her vil man eksempelvis høre om trends inden for produktudvikling som 3D-print og brugerdrevet innovation, og man har mulighed for at få praktiske råd om patentering og finansiering.

Uddelingen af priserne sker ved et arrangement den 7. november. Se programmet og tilmeld dig her

Dokumentation

Læs Cubris indstilling af GreenSpeed her

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

efter 43 år forlod jeg lokomotivfører jobbet, langt de fleste bag frontruden på forskellige lokomotiver og togsæt. Den erfaring jeg høstede og blev motiveret af bliver nu tilsyneladende lagt ind på en computer. Lad os håbe at der findes andre interessante opgaver til lokomotivpersonalet end at tælle sveller med højere og højere hastighed. Også den variable arbejdsdag blev frataget lokomotivpersonalet da person og gods trafikken blev skildt ad, med dertil hørende mere ensartet kørsel.

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten