Miljøminister: Søkortsopmåling af Grønland skrider frem som aftalt
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Miljøminister: Søkortsopmåling af Grønland skrider frem som aftalt

Troels Lund Poulsens fornemmmelser af, at regeringen sylter den tidligere regerings plan for at få kortlagt farvandene omkring Grønland, blev i går affejet af miljøminister Ida Auken (SF).

På et samråd i går slog hun fast, at planen foregår i den samme takt, som da Troels Lund Poulsen var minister.

»Det ser fornuftigt ud. Kort & Matrikelstyrelsen har taget et mere effektivt system i brug, derfor er der allerede 13 nyproducerede søkort, og til den aftale tid vil vi være færdige med samtlige 62 søkort, som ikke kun vil eksistere fysisk, men også digitalt, så man kan sejle efter GPS,« svarede Ida Auken.

Efter et besøg i Grønland udtalte Troels Lund Poulsen ellers, at han 'ikke fornemmede, at det skrider frem i den hast, som den tidligere regerings plan fastlagde'.

Forsvarsudvalget var anført af den tidligere miljøminister, der stod bag planen om at opmåle de grønlandske farvande, tegne nye søkort og genoprette forældede, og han havde indkaldt til gårsdagens samråd efter et besøg på Grønland.

Troels Lund Poulsen udfordrede aldrig svaret fra Ida Auken, og resten af samrådet kom derfor i højere grad til at handle om, hvorvidt regeringen havde gjort sig tanker om en mere ambitiøs plan.

Søkortene ligger efter planen klar i 2018.

Emner : Skibe
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten