Miljøstyrelsen vil ikke undersøge blyforurening i danske børn

Plus7. august 2020 kl. 13:092
Miljøstyrelsen vil ikke undersøge blyforurening i danske børn
Illustration: Bigstock/Daniel Chetroni.
Unicefrapport anslår, at 27.000 danske børn og unge har sundhedsskadelige mængder bly i kroppen. Miljøstyrelsen afviser at undersøge sundhedsfaren med begrundelsen, at blyforureningen alligevel ikke kan reduceres yderligere
Artiklen er ældre end 30 dage

Tusindvis af danske børn har sundhedsskadelige mængder bly i kroppen. Det vurderer Unicef og organisation Pure Earth i en nyligt udgivet rapport. Bly er så giftigt, at der ikke kan fastsættes en nedre grænse for, hvad der er sikkert. Specielt børn er udsatte, fordi bly påvirker nervesystemets udvikling, og blyforurening kan derfor påvirke både intelligens og indlæringsevne.

Gratis adgang i 30 dage

Tegn et gratis prøveabonnement og få adgang til alt PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, helt uden binding eller betalingsoplysninger.

Alternativt kan du købe et abonnement
remove_circle
Har du allerede et PLUS-abonnement eller klip?
close

Velkommen til PLUS

Da du er ved at tilmelde dig en gratis prøve beder vi dig hjælpe os med at gøre vores indhold mere relevant for dig, ved at vælge et eller flere emner der interesserer dig.

Vælg mindst et emne *
Du skal vælge en adgangskode til når du fremover skal logge ind på din brugerkonto.
visibility
Dit medlemskab giver adgang
Som medlem af IDA har du gratis adgang til PLUS-indhold, som en del af dit medlemskab. Fortsæt med MitIDA for at aktivere din adgang til indholdet.
Oplever du problemer med login, så skriv til os på websupport@ing.dk
Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Ing.dk, Version2 og Radar
Fuld digital adgang til PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, tilgængeligt på din computer, tablet og mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Det seneste nye fra branchen, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre kloge læsere.
2 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
10. august 2020 kl. 10:21

Som jeg husker det: På et tidspunkt opdagede man at soldaters IQ blev mindre ( i Norge?) og gav skylden til Brom . Det førte til restriktioner ( brom blev brugt som flamme hæmmende middel i alt fra børnetøj til fjernsyn. ) . Uden at gå alt for højt op i det, ventede jeg at se en IQ kurve som gik opad igen. Jeg skrev åbenbart noget om dette, for længe siden, for en dame skrev til mig og spurgte hvordan hun kunne finde møbler uden brom. Alle dem hun kunne finde til rimelige priser havde brom som flamme hæmmer. Det viste sig så at Dansk producerede møbler ikke havde brom i sig medens importerede møbler havde ( som regel). Det var det som damen opfattede som billigere møbler. Jeg prøvede så aktivt at finde kurver over soldaters IQ over årene, men det lykkedes ikke.

Det er utroligt uforsvarligt at man bare tillader import af brom holdige varer og desuden derved skader de Danske virksomheder som passer på. Henvendelser til myndigheder mødes med en glat kold skulder.

1
7. august 2020 kl. 14:04

De vigtigste kilder til blyforurening i Danmark er ifølge en seks år gammel rapport fra Miljøstyrelsen »fødevarer/drikkevarer (inkl. drikkevand) samt evt. små børns eksponering via indtag af jord og støv.«

Så vidt jeg ved lukkes konserves (-dåser) ikke mere med blyholde forbindelser og der er ikke andet end 12-tals manien af synlig indikationer på af børnene lider af udbredt blyforgiftnning. Denne sommers optag, hvor adgangsgivende gennemsnit på visse uddannelser er faldet fra ca 12 til ca 11, tyder på, at covid-19 har haft positiv indvirkning på "flid, fedt og snyd".

Som tidligere vil jeg henvise til Gotha Andersen:

https://www.youtube.com/watch?v=CUgz1vK_tbc

Man kan også "google" med: gotha andersen flid