Miljøkatastrofen i Ohio: Uafhængige målinger bekræfter lave mængder af de fleste kemikalier

Plus8. marts kl. 11:391
Miljøkatastrofen i Ohio: Uafhængige målinger bekræfter lave mængder af de fleste kemikalier
Sort røg rejste sig over East Palestine, da myndighederne foretog kontrolleret afbrænding af tankvognenes indhold Illustration: Gene J. Puskar/AP/Ritzau Scanpix.
Borgerne melder om helbredsproblemer, men nu viser målinger fra uafhængige institutter, at sundhedsrisikoen er lav.
Artiklen er ældre end 30 dage

Siden et tog med giftige kemikalier afsporede i East Palestine, Ohio, og sendte sorte skyer ind over byen, har der været et misforhold mellem myndighedernes udlægning af sikkerheden og borgernes egne oplevelser.

På den ene side har den amerikanske miljømyndighed EPA foretaget hundredvis af luftmålinger for kemikalier i byens huse og konkluderet, at der ingen sundhedsrisiko er ved at opholde sig i hjemmene.

Gratis adgang i 30 dage

Tegn et gratis prøveabonnement og få adgang til alt PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, helt uden binding eller betalingsoplysninger.

Alternativt kan du købe et abonnement
remove_circle
Har du allerede et PLUS-abonnement eller klip?
close

Velkommen til PLUS

Da du er ved at tilmelde dig en gratis prøve beder vi dig hjælpe os med at gøre vores indhold mere relevant for dig, ved at vælge et eller flere emner der interesserer dig.

Vælg mindst et emne *
Du skal vælge en adgangskode til når du fremover skal logge ind på din brugerkonto.
visibility
Dit medlemskab giver adgang
Som medlem af IDA har du gratis adgang til PLUS-indhold, som en del af dit medlemskab. Fortsæt med MitIDA for at aktivere din adgang til indholdet.
Oplever du problemer med login, så skriv til os på websupport@ing.dk
Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Ing.dk, Version2 og Radar
Fuld digital adgang til PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, tilgængeligt på din computer, tablet og mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Det seneste nye fra branchen, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre kloge læsere.
1 kommentar.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
9. marts kl. 08:47

Jeg er overrasket over at folk er flyttet tilbage saa hurtigt som de er - og at myndighederne bliver ved med at sige at de ikke maaler noget vinylchlorid m.m. Det er da ikke saa maerkeligt - de lavede jo et spontant lejrbaal for at faa det til at "forsvinde". Hvad jeg slet ikke forstaar er at der ikke bliver offentliggjort maalinger af dioxin m.m. - ulykken har potentialet til at overgaa Seveso ulykken med flere laengder. Ved aaben forbraending kan hver enkelt vogn med vinylchlorid(ca 116 ton / vogn) have afgivet op til ca 90 kg dioxin - svarende til 1 kg TEQ (kilde: Dioxins and polyvinylchloride in combustion and fires)- og ja kg pr. vogn, og der var 11 vogne med vinylchlorid - normalt maales dioxin i nanogram eller picogram. Ukontroleret forbraending ved relativt lave temperaturer med masser af staalskrot - den perfekte "dioxin - storm". Omraadet / zonen burde forblive evakueret indtil det fulde omfang af forureningen fra ulykken er forstaaet og omraadet sikret (som i oprenset)