Milepæl for tyske solcelle-investeringer

Det store tyske solcellemarked har netop rundet i en vigtig milepæl, som årligt sparer miljøet for 100.000 ton kuldioxid.

Som en del af programmet "100.000 tage" har investeringerne i solcelle-anlæg nu passeret én milliard euro. Det meddeler Tysklands statslige udviklingsbank Kreditanstalt für Wiederaufbau (KfW), som har haft fornøjelsen af at låne de mange penge ud til en lav rente og med en løbetid på ti år.

Solcelle-installationerne, som lånene har gjort mulige, har en kapacitet på 190 MW – hvilket er nok til at dække strømforbruget for 50.000 private husholdninger, skriver KfW i en pressemeddelelse.

Programmet begyndte i 1999 og løber til udgangen af 2003. Målet er som navnet antyder, at få solcellepaneler på 100.000 tyske tage. Til sammenligning startede Danmark sidste efterår projektet SOL1000, hvis mål er solceller på 1000 private hustage.

Foregangslande på solcelleområdet er Japan, Tyskland, USA og Holland. Her er en stor offentlig indsats til støtte for forskning, udvikling og markedsføring kendetegnende for alle fire lande.