Mikrofossil opkaldt efter dansk geolog
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Mikrofossil opkaldt efter dansk geolog

Her ses det første eksemplar af Fromea nohrhansenii, som Henrik Nøhr-Hansen identificerede i 1993 fra aflejringer i Nordøstgrønland. Illustration: GEUS

Fromea nohrhansenii er navnet på en ny art af mikrofossiler: acritarcher, der er encellede marine mikroorganismer, som lever frit svævende i havvandet.

»Det er meget overvældende at få opkaldt et fossil efter sig,« siger Henrik Nøhr-Hansen Illustration: GEUS

Den nye art er beskrevet og navngivet i en artikel i tidsskriftet Palynology af den amerikanske forsker Robert L. Ravn, der både arbejder som privat konsulent og er tilknyttet University of Alaska i Anchorage.

Navnet er valgt til hæder for seniorforsker Henrik Nøhr-Hansen fra Geus, der gennem mange år har beskæftiget sig med beskrivelser og dateringer af geologiske aflejringer ved hjælp af deres indhold af mikroskopiske fossiler, og som allerede i sin ph.d.-afhandling fra 1993 identificerede den nye art.

Fromea nohrhansenii er en lang kileformet cyste med en længde på 150-150 mikrometer og en bredde på 26-46 mikrometer med en vægtykkelse omkring 1 mikrometer.

Emner : Geologi
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten