Mikrobiologens trick til gammel leverpostej
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Mikrobiologens trick til gammel leverpostej

Ligesom bagerens børn, der spiser gammelt brød, findes der også mikrobiologer, der spiser gammelt kød. Der er nemlig ingen grund til at kassere for eksempel en leverpostej, fordi den har stået lidt for længe. Det handler bare om at nulstille mikrobiologien, siger bromatolog Rolf Lund til magasinet Scient:

»Når kød har været varmet op til mindst 75 grader, så kan det holde sig en uge til. Jeg plejer at tage leverpostejen, putte den i et fad og ind i mikroovnen. Så nulstiller vi lige mikrobiologisk ved at give den et ordentligt knald. I princippet kan man gentage den proces i det uendelige.«

Ikke så underligt, at Rolf Lund er blevet fattigrøvenes madguru med bøger som Kogebog for fattigrøve II og Festmad for fattigrøve.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten