På trods af massiv kritik af rejsekortet og ikke mindst brugervenligheden har Midttrafik som et af de sidste trafikselskaber i Danmark besluttet sig for at melde sig ind i det landsdækkende rejsefællesskab.
»Det er nu engang det system, som man har besluttet sig for at indføre. Der er ikke andre systemer, så det er vi også nødt til at tilslutte os,« siger bestyrelsesformand Arne Lægaard til Ingeniøren. Han er også 2. viceborgmester i Holstebro, valgt for Venstre.
Beslutningen er truffet på et bestyrelsesmøde i Midttrafik tidligere på dagen.
Læs også: Londons metro dropper rejsekort
Arne Lægaard forventer, at det vil koste omkring en kvart milliard kroner at tilslutte sig systemet. Dertil kommer årlige driftsudgifter på 30 millioner kroner.
Arne Lægaard er dog ikke bekymret for, at systemet vil blive overhalet indenom af ny teknologi, som eksempelvis smartphones.
Læs også: DSB: Rejsekortet har kostet os over en milliard kr.
»Det er det bagvedliggende system, vi tilslutter os, og uanset om der kommer løsninger til smartphones eller andet, så er der stadig behov for det bagvedliggende system,« forklarer bestyrelsesformanden.
Han medgiver dog, at der har været en del usikkerhed om den generelle udrulning af rejsekortet, men understreger, at der nu ikke længere er nogen vej udenom.
»Flere kommuner har rejst kritik, men nu er det der, og vi er nødt til at være med i et sammenhængende trafiksystem i Danmark,« begrunder bestyrelsesformanden.
Kommunerne har protesteret mod, at ekstraregningen i forhold til klippekort gør, at de er nødt til at skære ned på busdriften.
Der vil gå mindst et år, inden Midttrafiks passagerer kan benytte rejsekortet i de første busser og tog, og det vil i alt tage to til tre år, før rejsekortet er fuldt implementeret.
»Det er den udrulningsplan, der ligger for rejsekortet. Vi så gerne, at det skete hurtigere,« siger Arne Lægaard.
Alle trafikselskaber i Danmark undtagen Fynbus og BAT på Bornholm har nu tilsluttet sig rejsekortet.
- Denne artikel
- Londons metro dropper rejsekort
- DSB: Rejsekortet har kostet os over en milliard kr.
- Samlet regning for rejsekort: Fem milliarder kroner
- Midtjyske transport-krejlere: Vi vil have rejsekort billigere
- Rejsekort-chef: Midtjyderne kommer med - en dag
- Midtjyder siger nej til rejsekort: 'For dyrt!'
- emailE-mail
- linkKopier link

Fortsæt din læsning
- Sortér efter chevron_right
- Trådet debat
Det er egentligt meget simpelt, hvis min saldo eksempelvis er 70 kr. (i praktisk alt under 100 kr.) og tjekker ind så trækker rejsekort de 50 kr. og saldoen er nu 20 kr., hermed under de 50 kr., herefter bliver der så tanket op. Nu er saldoen så 320 kr., når jeg tjekker ud igen og jeg eksempelvis skal betale 12 kr. for rejsen, bliver det resterende beløb sat tilbage, nu står der så 358 kr. :)Det logiske ville være, at check-in-standeren ved for lav saldo (<50 kr) foretog et check af om der skulle være en ikke udført optankning
Det nuværende system koster ca. 3 mill. årligt ifølge https://ing.dk/artikel/midtjyder-siger-nej-til-rejsekort-dyrt-126662
=== KLIP === »Når man indfører et sådant nyt elektronisk system, skulle der gerne være en økonomisk gevinst i forhold til et gammeldags og et mere tungt administreret billetsystemet. Her er der i stedet tale om driftsomkostninger, der er hele ti gange større, end dem vi betaler i dag. Det vil ikke kunne undgå at gå ud over de rejsende. Der er desværre kun et sted at sende en sådan regning hen,« siger Kasper Fuhr Christensen i en pressemeddelelse. === KLIP ===
Det lyder som en 'logisk bøf' i håndteringen af tank-op. Har du meldt/forespurgt Rejsekortet om dette? Det logiske ville være, at check-in-standeren ved for lav saldo (<50 kr) foretog et check af om der skulle være en ikke udført optankning. (Jeg kender ikke koden, men mon ikke de har tænkt over det scenarie)man skal have mere end 50 kroner på kortet, for ellers kan man ikke lave den rejse der skal aktivere tank-op aftalen.
Få en tank-op aftale så slipper du får alt ovenstående...
Ja tænk man skal også huske at lave en rejse inden for 7 dage ellers glemmer de tank-op aftalen igen. Og sidst jeg forsøgte, da lærte jeg at man skal have mere end 50 kroner på kortet, for ellers kan man ikke lave den rejse der skal aktivere tank-op aftalen. Samtidig lærte jeg at der ikke findes nogen rejsekort-automat på Maribo station og dermed ingen måde jeg kunne løse problemet på. Jeg blev nødt til at købe en kontantbillet.
Min tank-op aftale er endnu ikke aktiveret og der er stadig mindre end 50 kroner på mit rejsekort.
Hver gang jeg kommer i tanke om problemet, for eksempel lige nu, så kræver det at jeg tanker op nu og så husker at lave en check-in/check-ud i morgen. Men i morgen har jeg glemt alt om det.
Nu ved jeg ikke hvordan det er ved dig. men jeg har faktisk mulig for at tanke op på banegården med det samme hvis min salto er lav... du har jo det samme problem med lav salto hvis du har en mobil med taletidskort. Jeg synes at rejsekortet er noget lort både fordi at det er dyre for mig både prisen for de fleste af mine billeter men også fordi jeg nok de 2 første måneder har lagt ca 300 kr i dummebøde kassen fordi jeg glemmer at stemple ud og er desværre kun på de korte rejser som koster noget mindre end de 50 kr . så det har være meget dyrt for mig... men håber da jeg med tiden holder op med at glemme at stemple ud. men når man har rejse meget med tog og bus hele sit liv og aldrig fået en bøde og altid købt billet er det sku ikke fedt at man nu kommer til det p.g.a. et dårligt system
"At planlægge rejser mindst 1 dag før, hvis saldoen er lav - Tænk sig hvis der opstod noget akut og uplanlagt. Hvor, jeg skal påbegynde en rejse senest en uge efter jeg har tanket op - ellers blive optankningen ikke videreført til kortet."
Få en tank-op aftale så slipper du får alt ovenstående...
"Hvor jeg ikke skal have et eller andet latterligt minimumsbeløb stående. Gad vide hvor mange penge rejsekort.dk har stående af penge, der ikke kan bruges." Du betaler også forud med klippekort, gad vide hvor mange penge der konstant er indbetalt før rejsen er gennemført og som går tabt for forbrugeren hvis kortet bliver væk?
Selvom der kan være god fornuft i at gå over til et elektronisk billetsystem som rejsekortet, så er det kort, vi nu alle skal bruge, virkelig noget, der skriger på forbedringer. En mindelig løsning kunne være en rejsekorts-app, der giver adgang til rejsekort-systemet. Man kan så starte rejsen ved at indtaste start og slutpunkt og tilslutte sin gps, hvorefter app'en spørger om man vil betale beløbet for billetten. Når man er fremme, kan app'en give en alarm, som man kvitterer ved at fortælle om man er færdig med rejsen, eller man skal videre. Dermed er risikoen for at man ikke får tjekket ud langt mindre, og de sidste trafikselskaber kan spare investeringen i infrastruktur. Samtidig får man et fremtidssikret system.
Jeg vil faktisk hellere have en app end jeg vil have et dedikeret system hvor jeg er NØDT til:
At planlægge rejser mindst 1 dag før, hvis saldoen er lav - Tænk sig hvis der opstod noget akut og uplanlagt. Hvor, jeg skal påbegynde en rejse senest en uge efter jeg har tanket op - ellers blive optankningen ikke videreført til kortet. Hvor jeg ikke skal have et eller andet latterligt minimumsbeløb stående. Gad vide hvor mange penge rejsekort.dk har stående af penge, der ikke kan bruges. Hvor jeg skal lægge min tillid til at standeren i bussen virker.
SMS systemet er pålideligt, tager 30 sekunder om at købe en billet, og kan gøres ret brugervenligt for få penge. Rejsekortet tager lang tid at oprette, er filtret ind i sære rabatordninger og du ved aldrig hvad en ny rejse koster. Derudover er det dyrt. MEGET dyrt. Det har været dyrt at udvikle, og nu viser det sig at det bliver dyrt at drifte. De 30 mio skal jo komme et eller andet sted fra, og mit gæt er at det enten bliver skatteyderne, eller kunderne der kommer til at bøde.
Man kunne udvikle et bedre system ved bare at lave opgaven, som eksamensprojekt for en enkelt computer-ingeniør studerende af høj kvalitet..</p>
<p>Så fik man det for under 50.000kr...
Jeg tilbød på et tidspunkt at gøre det for en virksomhed, der solgte udstyr til busser. Mit system, vil specielt tage hensyn til de Århusianske busser, og fungere både når en passager steg ind foran, og ud bagi - eller ind bagi og ud foran. Men, der var ingen interesse. Mit projekt, vil komme til at koste over 50.000 kroner i udviklingsomkostninger, og der vil nok skulle forventes ca. det tidobbelte inklusiv installering i et par busser. Systemet vil være off-line, men muligt at videreudvikle til on-line brug. Det vil altid fungere off-line, og derfor vil ikke være on-line flaskehalse.
"...Alle trafikselskaber i Danmark undtagen Fynbus og BAT på Bornholm har nu tilsluttet sig rejsekortet."
BAT= Best Available Technology :-)
In some related news:Ja, der er børnesygdomme, og mange af dem, men lad os nu bare komme igang med at bruge skidtet, så kan vi altid få dem løst henad vejen.
Statens biltilsyn: Lad os nu få nogle flere biler med defekt styretøj og uden bremser på gaderne, så kan vi altid løse problemerne hen ad vejen.
Man kunne udvikle et bedre system ved bare at lave opgaven, som eksamensprojekt for en enkelt computer-ingeniør studerende af høj kvalitet..
Så fik man det for under 50.000kr...
Rejsekortet er da SMS-biletter langt overlegne. Ikke noget med at stå og fumle med sin mobil på vej til stationen, taste navn eller zoneantal forkert, etc.
Ja, der er børnesygdomme, og mange af dem, men lad os nu bare komme igang med at bruge skidtet, så kan vi altid få dem løst henad vejen.
"En kvart milliard kroner at tilslutte sig systemet. Dertil kommer årlige driftsudgifter på 30 millioner kroner."
30 mill. årligt for at drive et billetsystem? Hvordan kan man sige jatak til det?
Jeg var eller lige så stolt af at bo i Midttrafiks område. Hvad med at gå direkte efter mobilbetaling? Det er da set implementeret mange stedet i udlandet - og givetvis til en meget mere rimelig pris.
Fynbus og BAT bliver nævnt i sidste linie i artiklen. Konklusionen må være, at disse ikke hører under katagorien store trafikselskaber ;)
Hvorfor nu det? - "fordi der ikke er nogen alternativer", det er da et ringe argument. Jeg vil da hellere bruge klippekort indtil der kommer et alternativ! Det er det mest ikke-intuitive system verden har set. Øv.
Fyn står stadig uden for rejsekortet ;-D