Middel mod generthed ligner lykkepiller
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Middel mod generthed ligner lykkepiller

Lundbecks pille imod generthed, der i den sidste tid har været omtalt i medierne, har samme aktive stof som samme firmas lykkepille.

Generthedspillens aktive stof kaldes Escitalopram, mens lykkepillen indeholder Citalopram. De to stoffers blanding af to molekyler er næsten ens.

Molekylerne er spejlbilleder af hinanden. Vi skrev om fænomenet i forbindelse med årets Nobelpris i kemi. Kun den ene ingrediens af Citalopram er den fysiologisk aktive. Det er den såkaldte venstreform.

Kemikere kan lide at "blære sig" med klassisk dannelse, så de kalder venstreformen for S - efter latin: sinister = venstre. Det er S-formen, der er aktiv i Escitalopram. Skriv spejlformens navn S-Citalopram, og udtal ordet. Du vil så opdage, at det udtales ligesom Escitalopram.

Så Lundbeck har mere end antydet, at det nye anti-generthedsmiddel er det gammelkendte stof i rendyrket, venstrehåndet udgave.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten