Microsoft presset til at øge sikkerheden
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Microsoft presset til at øge sikkerheden

"Sikkerhedsplanen kommer selvfølgelig i erkendelse af, at vira og orme er et tiltagende problem. Det er blevet vigtigt for Microsoft at sætte sikkerhed på dagsordenen ude i virksomhederne på en anden måde, end det er sket hidtil," siger Sara Helweg-Larsen, PR Manager hos Microsoft.

Hun afviser at den nye sikkerhedsplan, der nu er oversat til dansk, har noget med computerormen badtrans at gøre:

"Planen blev sat i værk i USA den 3. oktober," siger Sara Helweg-Larsen.
For kun to måneder siden skrev Ingeniøren|net, at en lang række udbrud af computervira- og orme, som udnytter sikkerhedsbrister i Microsoft-produkter, var begyndt øge interessen for sikrere alternativer til Windows-operativsystemet og Microsoft-software som Outlook. På det tidspunkt afviste Microsoft at foretage større ændringer for at øge sikkerheden.

Men Microsoft har nu lanceret det nye Get Secure-koncept, der blandt andet skal hjælpe koncernens kunder med at få opgraderet deres programmer og sikre deres pc'ere mod uønsket besøg udefra.

Klaus Holse Andersen, adm. direktør for Microsoft Danmark, mener, at Microsofts kunder fra starten har fået den kvalitet, som de kunne forvente både med hensyn til sikkerhed og Microsofts priser:

"Hvis det var sådan, at vores kunder ikke havde fået den kvalitet, som de kunne forvente i forhold til sikkerheden og Microsofts priser, så ville de ikke have købt Microsoft-produkter," siger han.

Sikkerhedsplanen består af to faser. Den første fase, "Get Secure", er en cd-rom med generel vejledning om IT-sikkerhed og gratis antivirussupport for alle kunder. Anden fase, "Stay Secure", er en langsigtet del med tilbud om værktøjer og services, der skal gøre det lettere for Microsofts kunder at opretholde sikkerheden.

Endnu ligger der ikke nogen værktøjer og services klar til planens anden del. Men det har Microsoft, ifølge Klaus Holse Andersen, også lavet en plan for. I første omgang gælder det for Microsoft om at gøre det lettere at få alle op på et niveau, hvor kunderne er sikret mod kendte problemer. For eksempel har den patch, der kunne lukke problemet med badtrans-ormen, eksisteret siden marts.

I offentliggørelsen af Get Secure-planen står der, at Microsoft fortsat vil arbejde tæt sammen med myndigheder og branchen for at håndtere de udfordringer, kunderne møder på nettet. Microsoft har sikkerhedskonsulenter, der kan vejlede, men udover den gratis antivirussupport omfatter Microsofts ny sikkerhedsplan ikke gratis konsulentbistand - den ydelse skal kunderne fortsat betale for.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først