Ukendt

  • Ing.dk er under ombygning - vi er tilbage mandag med nyt udseende. Henover weekenden er alt vores indhold åbent, men man kan ikke logge ind og debattere.

Microsoft åbner nyt udviklingscenter i samarbejde med Københavns Universitet

Charles Marcus i laboratoriet på Center for Quantum Devices Illustration: OLA JAKUP JOENSEN, NBI

På Københavns Universitet er man stadig lidt tilbageholdende med at udtale sig præcist om det samarbejde, som universitetet og Microsoft nu formaliserer omkring udvikling af kvantecomputere.

Læs også: Microsoft hyrer Niels Bohr-forskere til at bygge fremtidens computere

Det skyldes, at aftalerne endnu ikke er helt plads, selv om Microsoft selv har oplyst, at lederen af Center for Quantum Devices, professor Charles Marcus, nu bliver ansat ved Microsoft samtidig med, at han opretholder sin position ved Københavns Universitet.

Københavns Universitet prorektor Thomas Bjørnholm bekræfter dog, at Microsoft og universitet har til hensigt at indgå et mere formaliseret samarbejde omkring udviklingen af kvantecomputere end det samarbejde, der allerede har fungeret gennem flere år mellem Microsoft og Center for Quantum Devices på Niels Bohr Institutet under ledelse af professor Charles Marcus.

»Vi glæder sig over, at Microsoft i den forbindelse vil lægge en del af sine produktmodningsopgaver for kvantecomputere i Danmark og i tilknytning til Københavns Universitet, og vi ser frem til et strategisk partnerskab, der kan fungere som en rollemodel for samarbejde mellem et universitet og en privat virksomhed,« siger han.

Han tilføjer, at en endelig aftale ikke er indgået endnu, for samarbejdet er så unikt og har et sådant omfang, at man ikke bare kan bruge en standardmodel. Thomas Bjørnholm forventer en aftale kan være plads engang i begyndelsen af 2017 - måske i løbet af januar.

»Til den tid kan vi fortælle mere om samarbejdet som er et perfekt match mellem grundforskning og produktudvikling,« siger han.