Metrodirektør går på pension efter kritik

Cityringsprojektet får ny teknisk direktør fra årsskiftet. Metroselskabet har ansat 52-årige civilingeniør Erik Skotting og sender selskabets tekniske direktør gennem 17 år, civilingeniør Torben Johansen, på pension.

Direktørskiftet sker midt i projektperioden og efter kritik fra flere prækvalificere entreprenørkonsortier for nogle vanskelige kontraktforhold.

Men Torben Johansen fratræder først efter at have forhandlet kontrakterne på plads med anlægsentreprenører og leverandører af transportsystem.

Imens skal Erik Skotting, der tiltræder 1. juli, opbygge den organisation, der skal stå for byggeledelse og tilsyn med anlægsarbejdet. Han får også ansvar for de projekter, hvor kontrakterne allerede er indgået. Ved udgangen af året overtager han de øvrige opgaver fra Torben Johansen.

Det er en direktør med en solid erfaring i projektstyring og tunnelbyggeri, der ved årsskiftet overtager jobbet som teknisk direktør for Københavns kommende metrocityring fra Torben Johansen.

Havde ansvaret for Øresundstunnelen

Erik Skotting kommer fra en stilling som salgs- og projektdirektør i MT Højgaard og har 27 års erfaring i bygge-og anlægssektoren, de seneste 16 år på chefposter.

Som projekt- og designchef i Øresundskonsortiet har han tidligere haft ansvaret for udbuddet og gennemførelse af tunnelkontrakten på Øresundsprojektet.

Metroselskabets administrerende direktør, Henrik Plougmann Olsen, der selv tiltrådte for mindre end et år siden, hæfter sig ved, at selskabet får "en stærk profil, når det kommer til samarbejde, udvikling og fokus på resultater."

»Erik Skotting har i sin karriere vist, at han kan styre meget store projekter med stor succes, særligt på tunnelbyggeriet ved Øresundsforbindelsen,« siger Henrik Plougmann Olsen.

Selv går Erik Skotting ydmygt til opgaven:

»Jeg glæder mig til at stå i spidsen for det spændende projekt, Cityringen er. Jeg er godt klar over, at det er et stort og kompliceret projekt, der involverer og berører mange parter,« siger han.

Torben Johansen, 64 år, blev ansat som teknisk direktør i Ørestadsselskabet i 1993 og har dermed siden begyndelsen stået i spidsen for anlægsarbejdet af den københavnske metro.

Tidligere var han ansat som projektleder i DSB, ligesom han har ledet arbejdet med togforbindelsen over Storebælt.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Metroselskabet skal hermed korrigere for den påstand, der fremsættes om, at den nuværende tekniske direktør skulle gå efter kritik.

Torben Johansen har for over et år siden meddelt, at han – i en alder af 64 år - ønsker at gå på pension, når kontrakterne på Cityringen er indgået. Vi er glade for, at han stiller sig til rådighed resten af året.

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten