Metrocityringen i fare for at misse åbning i 2019

Illustration: Metroselskabet

Flere dele af metrobyggeriet i København er i øjeblikket bagefter tidsplanen, og åbningen af Cityringen i 2019 kan blive forsinket.

Det skriver Berlingske Business, som har gennemgået en række dokumenter, der blandt andet viser, at den »hidtil utilfredsstillende fremdrift« i indretningen af stationerne udgør en risiko for, at en væsentlig milepæl i slutningen af oktober ikke kan nås.

Læs også: CMT fortsætter selv stationsbyggeri på metrocityringen efter strid med entreprenør

»Hvis denne milepæl ikke nås, vil der være en betydelig risiko for, at tests, dokumentation og sikkerhedsgodkendelsesproces forsinkes – og dermed, at åbningen af Cityringen kan blive forsinket,« står der i en orientering fra ejerne af metroen, Københavns Kommune og Frederiksberg Kommune samt staten.

Henrik Plougmann Olsen, administrerende direktør i Metroselskabet, forventer dog stadig, at Cityringen kan åbne som planlagt.

»Vi forventer at åbne Cityringen i sommeren 2019, og for at lykkes skal vi nå de sidste fire store milepæle. Disse milepæle er knyttet til arbejdet under jorden, og derfor har det vores højeste prioritet,« siger han i en skriftlig kommentar til Berlingske Business.

Læs også: Projektchef: Sådan vil vi undgå at gentage fejlene fra Cityringen

Læs også: Overpris på millioner: Bygherrer i København måtte punge ud for arkæologiske undersøgelser

Samtidig viser det sig, at området omkring metrostationen Østerport sandsynligvis først står færdigt i 2020 - med andre ord flere måneder efter, at selve Cityringen skal åbne.

15 ud af de 17 stationspladser bliver forventeligt færdige til åbningen næste sommer, fremgår det af et notat fra Københavns Kommune.

»De to resterende stationspladser vil være færdige henholdsvis i efteråret 2019 (Poul Henningsens Plads) og i foråret 2020 (Østerport),« lyder det i notatet.

Over for Ingeniøren påpeger Metroselskabet, at Østerport metrostation trods vanskelighederne forventes at åbne sammen med resten af Cityringen næste sommer. Det er arbejdet med en trappe, som vil fortsætte frem til 2020. I den mellemliggende periode opstilles en midlertidig trappe til passagererne, indtil den permanente trappe står klar, oplyser Kåre Møller Madsen, pressekoordinator i Metroselskabet.