Metrobyggeri: Nye tilladelser mere larm og natarbejde

Metroselskabet får lov til at indføre natarbejde på byggepladsen ved Nørrebroparken og til at øge støjniveauet på byggepladserne ved Nørrebroparken, Nuuks Plads og Sønder Boulevard. Tre nye såkaldte påbud er netop blevet sendt i høring.

»Metroselskabet har ansøgt om at kunne øge støjgrænserne i den udvidede arbejdstid på byggepladserne ved Nuuks Plads og Sønder Boulevard, hvilket vi nu har gjort muligt. Samtidig har selskabet bedt om at få mulighed for døgnarbejde ved Nørrebroparken, som det hele tiden har været forudsat i projektet,« siger chefen for kommunens Center for Miljøbeskyttelse, Hans Christian Karsten, i en pressemeddelelse.

De tre såkaldte påbud for byggepladserne er nødvendige, fordi Miljøklagenævnet 5. februar slog fast, at politikerne i Københavns Borgerrepræsentation ikke kunne tillade udvidede støjgrænser og arbejdstider uden en miljøvurdering. Påbuddene er kommunens måde at udstede midlertidige tilladelser, indtil en ny politisk beslutning er klar.

Læs også: Kommune: Usandsynligt, at vi standser natarbejdet på metrocityring

De tre påbud betyder, at der bliver tilladt arbejde hele døgnet på byggepladsen i Nørrebroparken. Derudover bliver det tilladt at støje 72 dB hele døgnet rundt på byggepladsen.

På byggepladserne ved Nuuks Plads og Sønder Boulevard bliver støjgrænserne hævet. På Nuuks Plads bliver det tilladt at støje med 90 dB i dagtimerne og to aftener om ugen. De øvrige aftener skal støjen holdes på 64 dB. Tilsvarende skal støjen på Sønder Boulevard holdes på 88 dB om dagen og to aftener om ugen, mens den ellers skal ned på 71 dB.

Se Ingeniørens fokus om Metro Cityringen

Kommunen forklarer, ligesom ved tidligere tilladelser til støj og natarbejde, at man har vægtet generne ved støj og natarbejde over for generne ved, at metroen eventuelt skulle blive yderligere forsinket.

»Det er en klar samfundsmæssig interesse, at metrobyggeriet kan fortsætte efter planen, hvilket de tre påbud er med til at sikre. Vi har i dialogen med Metroselskabet fokuseret på at afdække alle behov i forhold til miljøbeskyttelsesloven, siger Hans Christian Karsten i en pressemeddelelse fra Københavns Kommune.

Følg med i byggeriet af Metro Cityringen - modtag Ingeniørens nyhedsbrev i din indbakke

sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Ja, det var planen at der skulle være døgnarbejde ved Nørrebroparken -- Men altså til under 55 dB. Ikke 72.

Hvis "Det er en klar samfundsmæssig interesse, at metrobyggeriet kan fortsætte efter planen,..", så må vi jo finde ud af hvorfor planen er skredet til at starte med. Ellers ved vi jo ikke om den skrider igen.

Hvis man har lavet en plan der ikke kunne holdes, må de ansvarlige stilles til regnskab, i stedet for at man lader det gå ud over borgerne. Hvad er det dog, der er gået galt både i forbindelse med planlægning og ansvar? Hvorfor er kommunen ikke på borgenes side?

Vi har stadig ikke fået svar på, hvad de uforudsete udfordringer har været. Skal vi ikke have det, inden vi giver tilladelse til noget, der destruerer borgeres nattesøvn?

Og betyder dette natteroderi så, at CMT kan nå at blive færdige hurtige nok til at få deres bonus -- Nu skal de jo lave mere natarbejde end oprindeligt planlagt.

 • 6
 • 1

Jeg er ganske enig. Iøvrigt var det døgnarbejde som hele tiden var forudsat ved Nørrebroparken, sat til at skulle støje maks 40 dB om natten, med "mindre overskridelser af op til 5dB" (Kilde VVM rapport 2008, Ekspropriationskomissionens besigtigelsesprotokol fra 2009 og 2010). 72dB må siges at være væsentligt over 40 dB. Hvornår bliver de ansvarlige stillet til regnskab for deres fejlvurderinger, og hvornår begynder prikkerunden hos de ansvarlige?

 • 2
 • 1

Jeg går ud fra der er tale om dB (a)...... Hvis dette er tilfældet er det sådan at hvergang man hæver med en faktor en, så fordobles lydtrykket..... Så 5 dB (a) er meget at hæve med !

 • 1
 • 0

Hvad skal der mon til for at få både kommunen og CMT til at gøre det de skal og bør? Smide alle ansvarlige i både kommune og CMT en tur i spjældet, så de kommer til fornuft?

Hvis og så fremt i fald det er i samfundets interesse at det ...... metrobyggeri skal være så hulens hurtigt færdigt. Så må man pinedød tage konsekvensen og sørge for genhusning samt erstatniger til de berørte boliger!

 • 0
 • 1
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten