Metro og Bilka standser markedsføring af kritiseret isolering

Markedsføringen af isoleringsmaterialet refleksiv isolering bliver lavet helt om i Bilka og Metro efter Erhvervs- og Byggestyrelsen har gjort opmærksom på, at forbrugerne bliver vildledt.

»Vi følte, at det var korrekt at standse markedsføringen, indtil andet er bevist,« siger kvalitetschef i Metro, Susanne Stegedal.

Anklagen går på, at den 10 mm. tynde refleksive isolerings egenskaber flere steder bliver sidestillet med 200 mm. mineraluldsisolering. Men tests har vist, at det ikke passer.

Isoleringsmaterialet refleksiv isolering er ifølge Erhvervs- og Byggestyrelsen blevet markedsført i uoverensstemmelse med markedsføringsloven. Nu trækker Metro og Bilka markedsføringen tilbage. (Foto: Airflex) Illustration: Airflex

Der har ifølge Erhvervs- og Byggestyrelsen hele tiden været en god dialog mellem Styrelsen og de to kæder.

»Vi har haft korrespondance med Bilka og Metro, og vi har kun oplevet, at de har været meget forstående,« fortæller kontorchef i Erhvervs- og Byggestyrelsen, Katrine Winding.

Metro har fjernet reklamerne fra deres hjemmeside og har også sørget for at tydeliggøre det i butikkerne.

»Vi har sat store skilte op i markedet, om at vi havde fået info om, at markedsføringen ikke var rigtig,« siger Susanne Stegedal.

Metro skal snart starte en ny reklamekampagne for refleksiv isolering, men der kommer både teksten og vejledningen til at blive helt anderledes.

Ingen politianmeldelse

I dag, fredag, har flere danske nyhedsmedier, herunder MetroXpress skrevet, at Bilka og en række byggemarkeder er blevet politianmeldt af Erhvervs- og Byggestyrelsen. Men det er ikke rigtigt.

Katrine Winding fik næsten morgenmaden galt i halsen, da hun læste det.

»De er ikke blevet politianmeldt. Jeg ved ikke, hvad MetroXpress har gang i, de har fået det galt i halsen. Jeg kan ikke genkende, de oplysninger,« siger hun.

Hun understreger, at de ikke har noget ønske om at politianmelde.

Emner : Isolering
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Nu har jeg ikke fulgt så meget med i isoleringsmaterialer - er der nogen, der kan forklare principperne i denne type isolering?

Refleksiv? Altså den reflekterer varmestråling eller?

  • 0
  • 0

Hej Andreas Olesen, Traditionel isolering holder på konduktion og konvektionsvarmen, mens refleksiv isolering ved hjælp af dets aluminiumsoverflade reflekterer varmestrålingen.

Konduktion er varmeoverførsel mellem legemer. Når man steger sine mørbradbøffer på panden, sker det ved, at varmen fra kogepladen forplanter sig til stegepande og sidenhen til den saftige bøf.

Konvektion er, når luft opvarmes og derefter stiger til vejrs. Det er det, der sker, når man skruer op for sin radiator.

Refleksiv isolering holder i stedet på den termiske stråling ved hjælp af aluminiumsoverfladen, som reflekterer varmestrålingen - deraf navnet, refleksiv isolering.

Hilsen Marie Brogaard

  • 0
  • 0

»De er ikke blevet politianmeldt. Jeg ved ikke, hvad MetroXpress har gang i, de har fået det galt i halsen. Jeg kan ikke genkende, de oplysninger,« siger hun.

Måske hun skulle læse styrelsens pressemeddelelse igen:

"Erhvervs- og Byggestyrelsen politianmelder forhandlere/importører, der overtræder reglerne om markedsføring og salg af byggevarer. Det gælder også ulovlig markedsføring af reflektiv isolering."

Den findes her: http://www.ebst.dk/presse_ebst/104821/1/0

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten