Metro-formand: Cityringen kan blive to år forsinket

Metroselskabets bestyrelsesformand, Henning Christophersen, advarer nu sine ejere om, at flere klagesager i fremtiden kan betyde, at metrobyggeriet bliver forsinket med op til to år.

»Vi bliver ofte spurgt, om vi kan overholde tidsplanen. Men når vi ikke ved, hvor meget vi må arbejde, kan vi ikke sige, hvornår vi åbner. De verserende sager fra blandt andet Marmorkirken har nu kørt i mere end et halvt år. Kommer der flere lignende sager, kan det hurtigt løbe op i en forsinkelse på et par år. Åbningsdatoen for Cityringen påvirkes naturligvis af, om vi må bygge til klokken 18, 22 eller i døgndrift,« skriver Henning Christophersen i et brev til sine ejere: staten, Københavns Kommune og Frederiksberg Kommune.

Læs også: Nu ligger det fast: Metrocityring er forsinket og åbner ikke i 2018

En del af brevet er gengivet i en pressemeddelelse fra Metroselskabet.

Han påpeger, at budgettet ikke kan holde, hvis der i fremtiden vil være så store forsinkelser. Derfor appellerer han nu til, at byggeriet får fastere rammer.

»Ingen vinder noget ved, at rammerne hele tiden ændrer sig. Det er vigtigt for mig at understrege, at det ikke handler om borgernes mulighed for at klage. Det alvorlige er, at vi er havnet i en situation, hvor en enkelt klage kan standse byggeriet på en hel byggeplads, mens klagen behandles,« siger Henning Christophersen.

Rammerne for byggeriet er blevet ændret i mere end syv måneder i forbindelse med sagsbehandlingen af klagesager fra støjramte naboer.

Læs også: Byggestøj fra metroen: Det er rendyrket trial & error

Brevet fra Metroselskabets bestyrelsesformand har nu fået transportminister Magnus Heunicke til at indkalde til hastemøde om metroen med forligspartierne.

»Bestyrelsen for Metroselskabet har tilkendegivet, at det er sandsynligt, at cityringsprojektet ikke kan realiseres som forudsat i loven. Det er en meget alvorlig melding, som jeg selvfølgelig må drøfte med de partier, der står bag loven. Vi bliver nødt til at overveje, hvad vi kan gøre for at sikre, at tidsplan og økonomi ikke kører af sporet,« siger ministeren i en skriftlig udtalelse, som er gengivet i flere medier.