Meta Science: Den eneste sandhed

Salt Lake City, Utah, er mest kendt for Mitt og mormonerne samt afholdelsen af de 19. Olympiske Vinterlege i 2002. I forbindelse med disse lege blev der i årene op til 2002 udlagt supplerende slalombakker og bobslædebaner såvel som opført adskillige hundrede tusinde kvadratmeter nye hoteller og boliger til idrætsudøvere og følge. Det er længe siden, og her ti år efter ligger seksstjernede hoteller og resortområder ubelagte hen. Erhvervsejendomsekspansionen i forbindelse med vinterlegene oversteg langt den efterfølgende efterspørgsel.

Hvad stiller man op med alle disse tomme hotel- og resortkvadratmeter? Svaret på det spørgsmål finder man ved, i sommerferien, at forvilde sig en times kørsel syd-øst fra mormoncentralen. Park City, det amerikanske svar på Val d'Isère eller Davos, ligger døsig hen i sommerheden, skiliften keder sig bravt og hopbakken bliver brugt som udkigspunkt af en dvask vandrefalk.

På turistkontoret finder man omvendt den hyperenergiske 21-årige fyr Jeb, der virker, som om han har blandet coke og metamfetamin til morgenmad. Han udfritter os om, hvor vi påtænker at overnatte. Han har et tilbud, der ikke er til at afslå: Overnat på det eksklusive seksstjernede resort Westgate for $80 for to nætter, og med i købet får vi en rabatkupon til Westgate Grill & Restaurant på $50. Rudimentær aritmetik afslører, at vi således bruger $(80-50)/2 = $15 pr. nat for at bo i en toværelses, seksstjernet hotellejlighed! Jeb skal dog lige sikre sig, at vi hverken er vagabonder eller studerende, at vi har en årsindkomst på mere end $100.000 tilsammen, og at vi slutteligt indvilliger i få en kort 'tour' i det paradisiske Westgate. Interessante betingelser, som min hustru og jeg opfylder, så vi overnatter ved himmerigets vestlige port.

Morgendagen oprinder - vi skal på 'tour'. Vi mødes på den hoteletage, der i elevatoren benævnes som 'Pool, spa og ... timeshare'. Tom møder os: overfriseret, overimødekommende, overlyserød skjorte, bare over- ... Han gelejder os til bord og bagel, kaffe og retoriske kunstgreb: Vi skal føle os vigtige, værdsatte ... vammelt. Tom, 52 år, havde selv en $55 millioner eksportvirksomhed med kontorer i Dubai og Qatar, indtil han besluttede sig for at arbejde som provisionslønnet klammer-Leif for Westgate time-'scare'. Selv har Tom interesse i filosofi, efter at han bliver bekendt med min profession, han har sjovt nok også arbejdet med ledelse, da han får fortalt, at min hustru er ledelsesrådgiver osv. Vi bruger en time på legen med katederæblet, tager på 'tour' i den forladte resort, der ligner en scene fra Ondskabens Hotel, mens Tom febrilsk forsøger at forsikre os om, at alle hotellets 1.000 værelser er udlejet netop nu, at alle gæster er oppe i skiområdet på mountainbikes og ATV.

Tilbud: Timeshare ti dage om året for $54.000, med 10 procent rabat lige nu, fordi vi virker seriøse. 'Not interested' svarer vi samstemmende ca. ti gange i forbindelse med Toms notoriske variationer over samme tilbudstema. Herefter kommer Toms chef, Buster, der er 27 år og bekendtgør overrasket, at vi er registreret under et gammelt referencenummer, der betyder, at vi er kvalificeret til at få timesharen til den oprindelige udbudspris fra 2001 på $27.000. Halveret pris. Otte minutter! 'No thanks!'. Til sidst sender de artilleriet i form af Wayne, der har et sidste tilbud bestående i, at han vil sælge os 'tid' til at tænke os om. Kommer vi nemlig tilbage i snesæsonen, kan vi få udsøgte værelser i en uge og købe timesharen til den oprindelige udbudspris, mod at vi indbetaler $40 om måneden frem til december 2012! Tager du pis på os? Wayne svarer: 'You know what, at some point there, I almost thought I had you.' Den eneste sandhed på en hel formiddag.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten