Mere etik i ingeniørfaget: Behold ingeniørkasketten på, lyder gammelt råd
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Mere etik i ingeniørfaget: Behold ingeniørkasketten på, lyder gammelt råd

PLUS.
Flere af historiens menneskeskabte katastrofer kunne have været undgået, hvis folkene bag havde gjort sig etiske overvejelser: Titantics ingeniører sagde, skibet ikke kunne synke. Tacoma Narrow Bridge kollapsede pgra mangelfulde beregninger. Benzintanken på en Ford Pinto var placeret, så den kunne sætte bilen i brand. Ford vidste det, men ændrede den ikke. Challengers-ingeniørteam advarede om, at gummipakningerne ikke kunne holde, men ledelsen pressede på for opsendelse, og alle syv astronauter døde. Illustration: Nanna Skytte

Det er allernemmest at handle etisk forsvarligt, hvis man som ingeniør holder fast i sin faglighed. Challengerkatastrofen kunne måske være undgået, hvis chefingeniøren IKKE havde fulgt sin chefs råd om at tage lederhatten på, mener amerikansk professor.

Risikoen for at blive ledt på afveje lurer i mange erhverv – ikke mindst i ingeniørfaget, men risikoen falder markant, hvis standen har et etisk kodeks. Det mener Michael Davis, professor i filosofi ved

Læs videre med et PLUS-abonnement

Få adgang til al PLUS-indhold og Ingeniørens e-avis med et PLUS-abonnement.

Som IDA-medlem har du gratis adgang til PLUS-indhold. Læs her hvordan.

I forbindelse med coronavirus har vi valgt at forlænge det gratis prøveabonnement på PLUS, så det varer 30 dage i stedet for 14 dage.

Abonnementet udløber af sig selv, når perioden er afsluttet.