Mere end hver tredje ingeniør i staten har sagt op

Mere end hver tredje ingeniør, hvis job i staten nu flytter vestpå, har allerede afleveret sin opsigelse eller er på nippet til det.

I alt har 55 procent af ingeniørerne i de statslige styrelser, der rammes af udflytningen, besluttet, at de hellere vil opgive deres arbejde end flytte med. Det svarer til, at arbejdspladserne mister 143 ingeniørers viden og erfaring.

Er du kørt træt? Få en ny start på Jobfinder.

Tallene fremgår af en undersøgelsen, som Ingeniørforeningen, IDA har foretaget blandt de IDA-medlemmer, der er ansat i en statslig styrelse.

Thomas Damkjær Petersen, formand for IDA Offentlig, frygter for konsekvenserne af det vældige videntab, der allerede nu er en realitet:

»Der vil gå et år eller flere, inden man er oppe på det faglige niveau og har tilegnet den specialviden, de besidder. Det kan man ikke reparere på. Vi vil se længere sagsbehandlingstider og styrelserne blive tvunget til at købe hjælp i konsulenthuse for at få tilstrækkelig kvalificeret viden,« understreger han.

IDA-undersøgelsen viser desuden, at 16 procent af de berørte ingeniører endnu ikke har besluttet, om de vil blive eller gå, mens 29 procent foreløbig beholder jobbet.

Tilbage i august viste en IDA-undersøgelse, at kun hver tiende ingeniør ville flytte med til provinsen. At tallet nu er vokset, kommer ikke bag på Thomas Damkjær Petersen.

Læs også: Derfor vil kun 1 ud af 10 ingeniører flytte til provinsen

»Dengang vurderede jeg, at lidt flere nok ville vælge at følge med for at se, hvordan det er. Det var min mavefornemmelse, at man ikke flytter sin familie, men vælger at køre til f.eks. Næstved – samtidig med at man kigger mere opmærksomt på jobmarkedet,« siger Thomas Damkjær Petersen.

De ingeniører, der bliver i jobbet, kommer da heller ikke til at rykke ved boligmarkedet i Vestdanmark. Kun 2 procent agter nemlig at flytte bopæl. I undersøgelsen svarer det til blot fem ingeniører.

Alle 745 IDA-medlemmer, der arbejder i staten, har modtaget et spørgeskema. 454 har svaret, hvilket giver en svarprocent på 61. Med andre ord er antallet af ingeniører, der søger væk sandsynligvis større i absolutte tal, ligesom antallet af ingeniører, der vælger at flytte adressen nærmere til den nye arbejdsplads er lidt større end de fem.

Undersøgelsen er foretaget i januar 2016.