Både ja og nej. Sådan ville svaret lyde, hvis man spurgte ing.dk’s læsere, om det er en god idé at opkræve fuldt kontingent af pensionistmedlemmer, der ønsker at kunne stemme og blive valgt til IDAs repræsentantskab.
IDA-valg 2019
Spørgsmålet er foranlediget af et forslag fra Privatansattes Liste om at reducere kontingentet for erhvervsaktive medlemmer med 10 procent fra næste år. De 30 millioner kroner, som forslaget vil koste, skal primært hentes ved beskæringer i budgettet, mens 3 millioner kroner skal komme fra ekstraindtægter fra pensionister, der ønsker at bevare deres stemmeret og valgbarhed i foreningen, og derfor ifølge forslaget fremover skal betale fuldt kontingent.
45 procent af de i alt 1.012 læsere, der har svaret, mener, forslaget er en god idé, mens 42 procent siger nej. Resten har sat kryds ved »ved ikke«.
Kom med din mening om formandsvalget
Vi er nu klar med en ny meningsmåling. Denne gang om måden at vælge IDA-formand på.
I dag er det de 65 medlemmer af IDAs repræsentantskab, der finder IDA-formanden i deres midte. Men er det den rigtige måde at vælge formand på, og ville valget blive mere nærværende som medlem, hvis man kunne stemme på formandskandidaterne?
Med andre ord:
