Meget begrænset efterspørgsel på varmt vand-forsats
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Meget begrænset efterspørgsel på varmt vand-forsats

Debatten på ing.dk var levende ud over det sædvanlige, da brugerne på opfordring diskuterede, hvordan man smartest kunne lave en konstruktion, så vaskemaskinen kunne vaske med varmt vand og skylle med koldt vand.

For husstande med fjernvarme er der 75 procent af CO2-udslippet på opvarmningen af vandet at spare, hvis det varme brugsvand benyttes i stedet for vaskemaskinens eget, elektriske varmelegeme.

Faktisk kan man allerede herhjemme få en forsats til sin vaskemaskine, som en af Ingeniørens debattører tidligere har gjort opmærksom på.

Forsatsen er tyskproduceret, hedder Alfamix og importeres herhjemme af firmaet "Varmt vand fra solen". Den koster 1.895 kr. inkl. moms og levering.

»Den vil tjene sig hjem i sparede eludgifter i løbet af fire-fem år - endnu hurtigere, hvis man bruger solvarmeanlæg eller vasker meget,« lover Niels Lyck fra firmaet.

Han må dog konstatere, at efterspørgslen på Alfamix har været yderst begrænset.

»Jeg synes, det er ufatteligt, at der ikke er flere, der bruger fjernvarme i stedet for strøm. Varme er jo noget, der virkelig koster kalorier,« siger han.

sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

"»Jeg synes, det er ufatteligt, at der ikke er flerem der bruger fjernvarme i stedet for strøm. Varme er jo noget, der virkelig koster kalorier,« siger han."

Varme koster kalorier???

Niels Lyck har sikkert ment at kalorier (jeg ville nu sige joule, men pyt) er dyrere fra el end fra fjernvarme, så lidt ingeniørfaglig journalistik ville ikke skade!

/Christian

 • 0
 • 0

Mon ikke grunden til at den ikke sælger så godt, er at den er prissat ret voldsomt?
Den svjv bare en kombineret timer og thermostat...

 • 0
 • 0

Mon ikke grunden til at den ikke sælger så godt, er at den er prissat ret voldsomt?
Den svjv bare en kombineret timer og thermostat...

Samt den er ikke intellegent nok til den er interessant for mig!

/Allan

 • 0
 • 0

Tja - bom bom - nu har jeg ikke solvarme endnu, men jeg har aldrig set nogen annonce for dette produkt - hvis den har været annonceret i de der "Min Bolig" kulørte blade imellem alternative helseprodukter og magnet kalkfjernere tror jeg mange overser den/forbi går den. Nu har han fået en solid omtale på Danmarks mest citerede fagblad, så nu kommer der måske artikler om den og Tænk tester den måske.
Og hvis den er så simpel i forhold til prisen - så bare se at komme ignag med iværksætteriet. Idag er det vist ikke så svært at finde partnere i fjernøsten til produktionen og møllerens containerskibe sejler i fast fart med varer derfra til Europa og DK.

 • 0
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten