Medlemskab af IDA bliver dyrere
more_vert
close
close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser og accepterer, at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Medlemskab af IDA bliver dyrere

Ingeniørstuderende, stud.scient.'er og andre studerende, der vil nyde godt af et IDA-medlemskab, kan ikke længere køre på fribillet. Fremover skal de til at betale et årligt kontingent for deres medlemskab.

Det vedtog IDAs repræsentantskab på sit halvårlige møde i går.
Studiekontingentet er sat til 240 kroner om året og træder i kraft fra den 1. januar 2012.

Indførelsen af et studiekontingent vil ifølge budgettet for 2012 give IDA fem millioner kroner i kassen. Budgettet blev yderligere forstærket ved vedtagelsen af en generel kontingentforhøjelse på to procent. Den betyder, at et ordinært kontingent stiger med 69 kroner til 3.513 kroner. Det giver en merindtægt på 3,7 millioner kroner.

Fremover er det slut med gratis studentermedlemskab af IDA, besluttede foreningens repræsentantskab på sit møde i går.

IDA-formand Frida Frost pegede i sin kommentar til budgettet på, at IDA er en rig forening, men at driftsøkonomien har været anstrengt de seneste år, og at det derfor har været nødvendigt at finde nye indtægtskilder.

Trine Tindborg, Ingeniørlisten, bakkede i lighed med det store flertal af repræsentantskabet op om forslaget til kontingentændringerne.
Hun var dog bekymret for, om studiekontingentet kunne betyde, at den nuværende vækst i medlemstilgangen vil stoppe, fordi det hovedsageligt er tilstrømningen af studerende, der er skyld i IDAs medlemsvækst:

»Jeg er nervøs for, om man kan fastholde den høje medlemsvækst, men lad det komme an på en prøve,« siger Trine Tindborg.

Thomas Damkjær Petersen, Fagforeningslisten, tror ikke på, at et studiekontingent på 240 kroner om året vil skræmme nogen væk, men han mener, at det er vigtigt at holde øje med, hvad der sker:

»Vi vil gerne have, så mange som muligt er med, for at få så høj en organisationsgrad som muligt, så derfor skal vi selvfølgelig følge udviklingen,« siger han.

Birgit Kjærside Storm, Senioringeniørlisten, er heller ikke bekymret for, at de studerende holder sig væk, hvis de skal betale for medlemskabet. Tværtimod vil de unge måske sætte mere pris på det, når de betaler, mener hun:

»Ofte, hvis noget er gratis, skønner man ikke så meget på det. Jeg tror derfor ikke, at vi får et frafald. Endelig er et kontingent på 20 kroner om måneden ikke særligt stort,« siger Birgit Kjærside Storm.

Finn Rosendal Larsen, Privatansattes Liste, er enig, og tilføjer:

»Vi giver jo også de studerende så mange værdier for pengene, blandt andet Ingeniøren,« siger Finn R. Larsen.

Fire medlemmer af det 60 mand store repræsentantskab stemte nej til budgettet. Det var blandt andet Michael Herold, Familielisten. Han havde svært ved at forstå bevæggrundene for en kontingentforhøjelse og indførelse af et studiekontingent:

»Med foreningens egenkapital in mente bør man ikke lave panikløsninger, og derfor kan vi ikke støtte kontingentforhøjelsen og slet ikke kontingent for de studerende. Vi mener, det er for letkøbt at skrue på kontingentknappen,« siger Michael Herold.

Jens Andresen, pi_2000, stemte for, men mener, at der må følge en forklaring med:

»Vi har en pædagogisk opgave med at forklare, hvad kontingentforhøjelsen går til - ikke mindst for de studerende, f.eks. at det allerede er tjent ind ved den første fest, vi inviterer til,« siger Jens Andresen.

Det seneste halve år er IDAs medlemstal steget med 6 procent. IDA har godt 24.000 studiemedlemmer ud af sine knap 89.000 medlemmer.

På repræsentantskabsmødet var der desuden fokus på IDAs Vision 2020, som følger fire spor: Identitet, Globalisering, Indflydelse og Kerneydelser.

IDA

Nu får vi da at se hvor mange reelle medlemmer der er. Jeg har selv lige meldt mig ud.

  • 0
  • 0

Jeg vil også gå direkte over til dem nu og melde mig ud - jeg har aldrig fået noget ud af mit medlemsskab, så jeg skal i hvert fald ikke betale for det!

  • 0
  • 0

Det grænser jo til et symbolsk beløb, så det er vel rimeligt nok. De billige forsikringer gør jo også at det stadig giver god mening at være medlem.

"»Vi giver jo også de studerende så mange værdier for pengene, blandt andet Ingeniøren,« siger Finn R. Larsen."

Jeg har været studiemedlen i snart 2½ år nu, og den avis dukker kun op ca. engang hver 3. måned :-). Jeg har henvendt mig et par gange, men det har ikke rigtig hjulpet (Og ja, jeg har aktiveret mit medlemsskab engang hvert halve år).

  • 0
  • 0