Ukendt

  • Ing.dk er under ombygning - vi er tilbage mandag med nyt udseende. Henover weekenden er alt vores indhold åbent, men man kan ikke logge ind og debattere.

Medie: Tocifret milliontab venter Amager Bakke efter driftsstop

Amager Bakke, august 2017 Illustration: Hanne Kokkegård

Amager Bakke har lukket for energiproduktionen efter at have fundet ud af, at 67 kompensatorer er produceret forkert. Driftsstoppet kan ifølge et internt notat, som er blevet lækket til kommunen.dk, komme til at koste mellem 70 og 80 millioner kroner.

Det skriver kommunen.dk.

Ifølge notatet opdagede en af Amager Bakkes driftsoperatører, at den amerikanske virksomhed Vølund, der har leveret de fejlramte kompensatorer, havde fjernet en kompensator fra forbrændingsanlægget og sendt den til reparation uden at informere Amager Ressourcecenter, som driver Amager Bakke.

Læs også: Amager Bakke stopper energiproduktionen på grund af fejl

Ved reparationen kom det frem, at kompensatoren var designet til at kunne holde til en mindre hastighed end den hastighed, det er meningen, at kompensatorerne skal kunne håndtere. ARC undersøgte derefter mere end 100 kompensatorer og fandt ud af, at 67 af dem var ramt af samme fejl.

Før Amager Bakke vil genoptage affaldsforbrændingen og energiproduktionen, skal alle 67 fejlramte kompensatorere udtages, kontrolleres, rettes til, “re-certificeres” og genindsættes. Det vil ifølge Amager Ressourcecenter tage to uger, før anlægget sættes i drift igen - og altså koste millioner, skriver kommunen.dk.

Det høje økonomiske tab skyldes ifølge notatet, at der ikke bliver produceret energi, og at affald skal omdirigeres. Det faktiske tab for Amager Ressourcenter bliver omkring 10 til 15 millioner kroner, fordi driftsforsikringen dækker størstedelen af udgifterne, da anlægget stadig er i prøvedrift.

Ingeniøren har onsdag forsøgt at få oplysningerne fra Kommunen.dk be- eller afkræftet af ARC. Selskabet har imidlertid ikke besvaret Ingeniørens henvendelser endnu.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Amager Bakke har lukket for energiproduktionen efter at have fundet ud af, at 67 kompensatorer er produceret forkert.

Ved reparationen kom det frem, at kompensatoren var designet til at kunne holde til en mindre hastighed end den hastighed, det er meningen, at kompensatorerne skal kunne håndtere.

Produceret forkert eller designet forkert? det er en væsentlig forskel.. Hvorfor er der nævnt noget om hastighed ? Linær eller rotations hastighed ?

Hvilke begrænsninger har sådan en kompensator normalt.. Vibrations frekvens? Spektrum af last cykler vs. udbøjning ? temperatur tryk..

  • 5
  • 0

Produceret forkert eller designet forkert? En 3. mulighed er at de er mærket forkert, fordi man ikke har været opmærksom på damphastigheden ved designet af kompensatorerne.

Når man kan være oppe og køre igen i løbet af 2-3 uger med 67 stk forkert certificerede kompensatoer i stor dimension/ tryk, lyder det ikke som om at kompensatorer skal udskiftes med nye.

Tyder mere på en "re-certificering" med nye mærkeplader - er der mulighed for at få det verificeret?

  • 5
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten