Medie: Regeringen vil udskyde forenklet elregning til 2016
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Medie: Regeringen vil udskyde forenklet elregning til 2016

Først skulle det ske 1. oktober 2014. Så blev det flyttet til 1. oktober 2015, og nu vil regeringen – ifølge kilder, som netmediet Energiwatch har talt med – endnu en gang udskyde datoen for ikrafttræden af den såkaldte engrosmodel, der skal skabe meget mere konkurrence på elmarkedet.

Læs også: Billigere strøm til privatkunder bliver udskudt til efteråret 2015

Engrosmodellen skal sørge for, at forbrugerne i fremtiden kun modtager én samlet elregning på både udgifter til strøm og til elnettet.

I dag modtager forbrugerne nemlig to regninger, hvis de har valgt en leverandør på det frie elmarked, hvilket er forvirrende og i høj grad afholder forbrugerne fra at skifte elleverandør.

I stedet forbliver kunderne hos deres netselskab, og konkurrencen mellem elleverandørerne udebliver – til skade for forbrugerne.

Ifølge Energiwatch har Skatteministeriet og Klima- og Energiministeriet længe været uenige om, hvordan modellen skal skrues sammen, og nu har regeringens topfolk i Økonomiudvalget så besluttet igen at udskyde engrosmodellen. Foreløbig i fem måneder, så den tidligst træder i kraft i foråret 2016.

Striden går ifølge Ingeniørens oplysninger på, at Skatteministeriet vil sikre sig, at de milliardstore energiafgifter fortsat ryger sikkert ned i statskassen. Ifølge Energiwatch har de to parter arbejdet med en løsning, hvor det fortsat er netselskabet, der opkræver skatter og afgifter. Det betyder to regninger, hvilket elhandlerne er meget imod.

Engrosmodellen er en del af energiforliget fra 2012, og derfor skal beslutningen om at udskyde modellen vedtages i forligskredsen på Christiansborg.

Kredsen nikkede tidligere ja til at udskyde modellen fra 1. oktober 2014 til 1. oktober 2015 på grund af problemer med det store datasystem, der skal håndtere alle forbrugsdata og sørge for, at elselskaberne kan udveksle dem.

Emner : El
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Citar: "Medie: Regeringen vil udskyde forenklet elregning til 2016"

Altså til efter næste folketingsvalg. Vi er helt med.

Der var engang politikere kæmpede for de sager de troede på, og ikke kunne få dem gennemført hurtigt nok. Sådan er det ikke i dag. Rigtigt mange politikere har vælgerlede: De opfatter borgerne som en trussel mod deres eget velbefindende og et unødvendigt irritationsmoment.

Det at lave politik i Danmark anses for tidsspild. Tid, som i stedet kunne være brugt til at pleje sit netværk i EU, og planlægge sin karrierevej.

  • 19
  • 0

Begge parter ved hvor meget strøm der bruges, så den ene regning kan jo blot sendes gennem elhandleren.
Man behøver jo ikke at lave det lige så dumt som CO2 kvotesystemet.
Med en sådan mistro fra ministeriet, så kan jeg da frygte for hvordan vi kunder bliver snydt.

  • 7
  • 1

at påbyde dem, at regningerne skal være til at forstå, det er jo umuligt at læse og forstå en elregning, at få fra to parter er blot dobbelt så umuligt. At man kan spare 200 kr om året er bare ikke ret meget arbejde værd..

  • 7
  • 0