Medicinsk teknologi i Folketinget
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Medicinsk teknologi i Folketinget

Sundhedsministeriets nedprioritering af medicinsk teknologivurdering (MTV) kommer nu op i Folketinget. SF's sundhedspolitiske ordfører, Birgitte Husmark, siger, at hun vil rejse spørgsmålet om MTV i Folketingets sundhedsudvalg og i
forskningsudvalget på baggrund af Ingeniørens artikler om emnet for en uge siden.

Et MTV-udvalg blev i 1983 oprettet under Sundhedsstyrelsen, men i år blev udvalget sparet væk. Det er sket på trods af, at Sundhedsministeriet i dag erkender et stigende behov for teknologivurdering, fordi teknologien udvikler sig meget hurtigt.
Jeg vidste ikke engang, at der har været et MTV-udvalg, før jeg læste artiklen i Ingeniøren. Jeg synes, at det er et meget vigtigt område, og nu må der gang i sagerne igen, siger Birgitte Husmark.
MTV er tænkt som et solidt fundament for beslutningstagere i sundhedsvæsenet. Både behandlingsmetoder, medicin, ny og gammel teknologi vurderes ud fra kriterier, der tager hensyn til økonomi, patienter, organisation og teknologi.
Birgitte Husmark er i øvrigt enig i den kritik, som overlæge Per Buch Andreasen rettede mod Sundhedsministeriet i Ingeniørens artikel: Sundhedsministeren er bange for at vælge og tage det store ansvar. Nu skal der gang i dialogen, men jeg kan godt
frygte at det bliver som at slå i en dyne, siger Birgitte Husmark.
Det har (som sædvanligt) ikke været muligt at få en kommentar fra sundhedsminister Elsebeth Kock-Petersen (V).

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten