Medicinsk teknologi i Folketinget
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Teknologiens Mediehus kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Medicinsk teknologi i Folketinget

Sundhedsministeriets nedprioritering af medicinsk teknologivurdering (MTV) kommer nu op i Folketinget. SF's sundhedspolitiske ordfører, Birgitte Husmark, siger, at hun vil rejse spørgsmålet om MTV i Folketingets sundhedsudvalg og i
forskningsudvalget på baggrund af Ingeniørens artikler om emnet for en uge siden.

Et MTV-udvalg blev i 1983 oprettet under Sundhedsstyrelsen, men i år blev udvalget sparet væk. Det er sket på trods af, at Sundhedsministeriet i dag erkender et stigende behov for teknologivurdering, fordi teknologien udvikler sig meget hurtigt.
Jeg vidste ikke engang, at der har været et MTV-udvalg, før jeg læste artiklen i Ingeniøren. Jeg synes, at det er et meget vigtigt område, og nu må der gang i sagerne igen, siger Birgitte Husmark.
MTV er tænkt som et solidt fundament for beslutningstagere i sundhedsvæsenet. Både behandlingsmetoder, medicin, ny og gammel teknologi vurderes ud fra kriterier, der tager hensyn til økonomi, patienter, organisation og teknologi.
Birgitte Husmark er i øvrigt enig i den kritik, som overlæge Per Buch Andreasen rettede mod Sundhedsministeriet i Ingeniørens artikel: Sundhedsministeren er bange for at vælge og tage det store ansvar. Nu skal der gang i dialogen, men jeg kan godt
frygte at det bliver som at slå i en dyne, siger Birgitte Husmark.
Det har (som sædvanligt) ikke været muligt at få en kommentar fra sundhedsminister Elsebeth Kock-Petersen (V).

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først