Medicinsk gennembrud? Anti-inflammatorisk medicin gavner mange hjerte- og kræftpatienter

Når mennesker har været ramt af et hjerteanfald, bliver både patienten og pårørende ofte meget urolige. For statistikken viser, at omkring hver fjerde patient inden for fire år oplever et nyt anfald, selv om de tager hjertemedicin som statiner eller anden medicin.

Nu ser det ud til, at amerikanske forskere har opnået et gennembrud i deres behandling ved både at behandle hjertepatienterne med et anti-inflammatorisk lægemiddel, canakinumab, og statiner.

Risikoen for at blive ramt af nye hjerteanfald faldt med 15 procent, og behovet for større indgreb som bypass-operationer faldt med 30 procent.

Samtidig tyder forskningen på, at canakinumab har en fantastisk sideeffekt i forhold til kræft. For antallet af dødsfald på grund af kræft faldt generelt med 50 procent, mens risikoen for specifikt at blive syg af lungekræft faldt med 25, 39 eller 67 procent og dødsraten med 25 procent; afhængig af dosis i forhold til patienter, der ikke fik lægemidlet.

Dermed bekræfter studiet, at der er en sammenhæng mellem betændelsestilstande i kroppen og øget risiko for hjerteanfald samt øget dødelighed på grund af forskellige kræftsygdomme, siger forskningsleder Dr Paul Ridker fra Brigham and Women’s Hospital i Boston i USA.

Viser behovet for personlig medicin

Forskningsresultatet i det såkaldt Cantos-studie er kulminationen på næsten 25 års kardiovascular research.

Læs også: Nyt studie: Medicin og videnskab holder flere kræftramte i live end alternativ behandling

Forskningen med hjertepatienter gennem fire år har omfattet 10.000 patienter, hvor blodprøver har vist, at de bar rundt på en betændelsestilstand i kroppen. Mens kræftforskningen er forløbet over 5,5 år.

Patienterne fik udover daglige høje doser af statiner, hver tredje måned indsprøjtninger med canakinumab på enten 50, 150 eller 300 mg eller et placebo.

Mens risikoen for nye anfald altså faldt lidt (15 procent ved 150 eller 300 mg dosis), var der dog ingen forskel på antallet af dødsfald blandt patienter, der fik placebo eller canakinumab.

Den nye viden bør føre til et øget fokus hos lægerne, mener Paul Ridker:

»Kardiologer skal lære om inflammation i dag, ligesom vi lærte om kolesterol for 30 år siden«.

»Cantos er en demonstration af, hvordan personlig medicin kan forekomme i fremtiden, da vi nu skal skelne mellem de hjertesygdomspatienter, der har øget risiko på grund af kolesterol og dem, der har øget risiko på grund af inflammation. De to grupper vil kræve forskellige indgreb,« siger han.

Kan ændre kræftbehandlingen

Samtidig konkluderer forskerne, at der er behov for yderligere undersøgelser i forhold til canakinumabs hæmmende effekt på kræft.

Læs også: VIDEO: Sådan spreder kræft sig i hjernen hos mus

»Vores forskning bygger på ideen om, at kræft og betændelse er tæt forbundet, og det giver ny viden om, hvordan hæmning af inflammation kan sænke kræftprogression og forekomsten,« siger Paul Ridker.

»Selv om det er nødvendigt at lave yderligere kræftundersøgelser for at se, hvordan canakinumab kan integreres i lungekræftprotokoller, er dette arbejde et skridt i retning af, hvad vi håber, vil være en ny behandlingsmetode,« siger han i en pressemeddelelse.

Bekymrende bivirkning

Behandlingen med canakinumab viser dog også en foruroligende bivirkning. Forskerne kan se, at det anti-inflammatoriske middel øger risikoen for at dø af en alvorlig infektion – med en per 1000 behandlede patienter.

Læs også: Skimmelsvamp i muselort overrasker antibiotika-forsker: »Der er et enormt potentiale«

I en kommentar i avisen The Guardian siger professor og kardiolog Martin Bennett, at studiet er et vigtigt fremskridt i forståelsen af, hvordan hjerteanfald opstår.

Samtidig er han bekymret over bivirkningerne, de høje omkostninger ved stoffet og det faktum, at behandlingen ikke reducerede antallet af dødsfald blandt hjertepatienter i forhold til dem, der ikke fik stoffet.

De to forskningsresultater fra Cantos-studiet er netop publiceret i henholdsvis The New England Journal of Medicine (hjertestudiet) og The Lancet (kræftstudiet).