Medarbejdere sendte nybagt chef og tidligere kollega på efteruddannelse

Plus14. februar kl. 18:303
Medarbejdere sendte nybagt chef og tidligere kollega på efteruddannelse
Annika Kikke Holmer oplevede en god del skepsis hos sine tidligere kolleger, da hun blev deres chef i Energi Danmarks kundeservice. På et kursus med titlen ‘Fra kollega til leder’ opdagede hun, at mange af de andre deltagere havde lignende oplevelser. Illustration: Carsten Ingemann.
Det var grænseoverskridende for Annika Holmer pludselig at skulle holde løn- og MU-samtaler med sine tidligere kolleger.
Artiklen er ældre end 30 dage

At der er koldt på toppen, kommer bag på mange nye ledere.

Og det var heller ikke uden konflikter, da Annika Kikke Holmer i september blev udnævnt til leder af kundeservice hos elhandelsselskabet Energi Danmark.

I et team, som hun selv havde været en del af i seks år.

»Det er enormt grænseoverskridende pludselig at skulle være chef for nære kolleger, som man også har set privat, og som man i øvrigt synes, man er ligeværdig med i enhver henseende,« siger hun.

Gratis adgang i 30 dage

Tegn et gratis prøveabonnement og få adgang til alt PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, helt uden binding eller betalingsoplysninger.

Alternativt kan du købe et abonnement
remove_circle
Har du allerede et PLUS-abonnement eller klip?
close

Velkommen til PLUS

Da du er ved at tilmelde dig en gratis prøve beder vi dig hjælpe os med at gøre vores indhold mere relevant for dig, ved at vælge et eller flere emner der interesserer dig.

Vælg mindst et emne *
Du skal vælge en adgangskode til når du fremover skal logge ind på din brugerkonto.
visibility
Dit medlemskab giver adgang
Som medlem af IDA har du gratis adgang til PLUS-indhold, som en del af dit medlemskab. Fortsæt med MitIDA for at aktivere din adgang til indholdet.
Oplever du problemer med login, så skriv til os på websupport@ing.dk
Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Ing.dk, Version2 og Radar
Fuld digital adgang til PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, tilgængeligt på din computer, tablet og mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Det seneste nye fra branchen, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre kloge læsere.
3 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
3
15. februar kl. 11:36

Reklame for specifikt kursus? Det er en kendt problemstilling, som bestemt er relevant. Men er det korrekt at lave så utilsløret reklame for ét bestemt kursus og én bestemt forfatter? Det ligner en sammenblanding af journalistik og annonce, som kunne være deklareret bedre. Også lidt overraskende at Energi Danmark tilsyneladende ingen processer har for nyudvævnte internt rekrutterede chefer.

2
14. februar kl. 21:20

Det her er vist en falsk udfordring. Lad være med at holde MUS, så er der ingen udfordring hverken for medarbejder eller leder. Vil nogen savne den?

@Rasmus: Er du ny i jobbet? Jeg ved det ikke, men dine holdninger antyder det. Du vil vel gerne have lønforhøjelse en gang imellem?

Artiklen er relevant fordi mange skifter rolle i løbet af deres karriere. Især teknikere og akadenikere. Aka: målgruppen her.

Firmaet jeg arbejdede for havde matrix-struktur; så jeg slap for lønsamtaler; de blev holdt af folk med løn- og budgetansvar - jeg tog mig af den tekniske/professionelle udvikling. Som jeg havde gjort, siden første ansættelsessamtale.

1
14. februar kl. 19:09

»Pludselig skulle de holde MU- og lønsamtaler med mig, som de indtil for to dage siden bare var kollega med. Det gav lidt udfordringer, og det kan jeg godt forstå.«

Det her er vist en falsk udfordring. Lad være med at holde MUS, så er der ingen udfordring hverken for medarbejder eller leder. Vil nogen savne den?