

Kikkerten hører til en af menneskehedens største opdagelser.
Helt præcist, hvem der fremstillede den første kikkert, er noget usikkert. Når den hollandske brillemager Hans Lippershey normalt tillægges æren, er det fordi, han som den første i 1608 søgte om et patent på sin opfindelse af at sætte et konvekst og et konkavt brilleglas i et rør for dermed at kunne bringe fjerne genstande tættere på.
- emailE-mail
- linkKopier link

Fortsæt din læsning
- Sortér efter chevron_right
- Trådet debat
Jeg er overbevist om, du vil opleve mere historisk korrekte fortællinger hos andre historikere, end den "mere dybtgående analyse" du hentyder til.Jeg læste engang en mere dybtgående analyse af, hvad der skete i de år, og iflg. den handlede det snarere om, at kirken blev fanget i en krydsild mellem de lærde på universiteterne og Galileo
Paven (og kardinalerne) havde ret godt fat i hvad der var legalt eller ikke.
Med tiden og videnskabens udvikling, blev det naturligvis nødvendigt at tilpasse katolicismen herefter.
En udvikling som stadig foregår.
Kirken får hug for at kalde Galileo's opdagelse for kætteri og med god grund. Men det er den populære og letforståelige fortælling. Jeg læste engang en mere dybtgående analyse af, hvad der skete i de år, og iflg. den handlede det snarere om, at kirken blev fanget i en krydsild mellem de lærde på universiteterne og Galileo og endte med at måtte tage skylden for det hele. Det er jo de samme lærde, der indtil midten af 1900-tallet klarede at fastholde læren om "balancen mellem kropsvæskerne" som grundlaget for lægevidenskaben. Det var bekvemt at være bedrevidende og ildeset at være den, der satte spørgsmålstegn ved selvfedmen. Pokkers også, at jeg ikke kan finde referencen til den artikel, men jeg skal give lyd, når jeg finder den.